Tunceli'den hain teröre hayır çığlığı

Güncelleme Tarihi:

Tunceliden hain teröre hayır çığlığı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 00:12

CHP, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasıyla başlayan Adalet Yürüyüşü’nün ardından ikinci yürüyüşünü öğretmen Necmettin Yılmaz’ın Tunceli’de terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesi üzerine yaptı. CHP, Yılmaz’ın anısına, halen çevresinde çatışmaların sürdüğü Tunceli’de ‘teröre lanet yürüyüşü’ düzenledi.

Haberin Devamı

Yürüyüş için geniş güvenlik önlemleri alındı. Kırsalda ve merkezde, yol güzergahında zırhlı araçlar önlem aldı. Yürüyüşe, önceden planlandığı gibi küçük temsili bir grup katıldı. Yürüyüşte CHP Grup Bakanvekili Levent Gök ile birlikte milletvekilleri Gürsel Erol, Gülay Yedekçi, Serdal Kuyucuoğlu, Muharrem İnce, Tuncay Özkan, Haluk Pekşen katıldı.

BULVARA ADI VERİLDİ
Yürüyüşten önce öğretmen Necmettin Yılmaz’ın adı, aracıyla son olarak geçtiği yola verildi. Tören CHP’li siyasetçilerle devlet yetkililerini biraraya getirdi. Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel ile Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, CHP’liler törenda hazır bulundu. Törende öğretmen Yılmaz’ın anısına isminin yazıldığı tabelaya karanfil bırakıldı. Gök “Amasız, fakatsız, lakinsiz herkesin terörün karşısında durması gerektiğini” söyledi.

BAYRAKLARLA YÜRÜDÜLER
CHP’nin yürüyüşü Yeraltı Çarşısı olarak bilinen Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Yürüyüşe CHP’li milletvekileri, Vali Sonel, MHP İl Başkanı Melike Gökalp, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem ile kentin ileri gelenleri ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler katıldı. Güvenlik açısından yürüyüşün kitlesel olmamasına karar verilmişti. Yürüyüşte sadece öğretmen Necmettin Yılmaz’ın resmi ve Türk bayrağı vardı. Yılmaz’ın fotoğrafının altında, “Sen bizim şehidimiz ve onurumuzsun. Dersim Halkı” yazısı yer aldı. Katılımcılar, ellerindeki fotoğraflar ve karanfillerle Yılmaz’ın bulunduğu Pülümür Çayı kenarında Gola Çeto Parkı’na geldiler. Burada Necmettin Yılmaz anısına lokma döküldü ve konuşmalar yapıldı, Pülümür çayına karanfiller bırakıldı.

TERÖRE KARŞI TEK YÜREK
CHP Grup Bakanvekili Levent Gök, Hürriyet’e, “CHP’nin bu yürüyüşüyle Tunceli bugün tarihe düşüyor. Terörün ülkemizde yarattığı travma ve mağduriyetlerin önlemesi açısından çok önemli bir çıkış yaşanıyor Tunceli’de. Teröre karşı tek bir yürek olmak için bu gün Tunceli, tüm Türkiye’ye önderlik ediyor. Herkesi teröre karşı birlik olmaya davet ediyor. Bu kararlılığı paylaşmak amacıyla bugün buradayız. Teröre karşı duruşumuzu sergilemek için Türk bayrağımız ve karanfillerle yürüdük” dedi.

Tunceliden hain teröre hayır çığlığı


ŞEHİT NECMETTİN'İN ADI SON OLARAK GEÇTİĞİ YOLA VERİLDİ
Tunceli 'de PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldıktan sonra şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın adı Tunceli’de bulvara verildi. Şehit Necmettin Yılmaz'ın son olarak geçtiği Tunceli-Erzincan karayolunun, Tunceli içinden geçen 6 kilometrelik kısmına adının verildiği törende konuşan Vali Tuncay Sonel, belediye meclisini olağanüstü toplayarak, bu kararı hızla aldıklarını söyledi.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel, belediye meclisini olağanüstü toplayıp bu kararı hızla aldıklarını belirterek, "Birlik ve beraberlik içinde yaşayan bir Tunceli halkı var, herkes vatansever burada. Terör hak ettiği cevabı alacak, ki alıyor zaten. Şehit öğretmenimizin ismini belediye meclisini olağan üstü toplayarak Tunceli - Erzincan karayolunun 6 kilometrelik kısmına verdik. Necmettin öğretmenin ismi burada ebediyete kadar anılacak" dedi.

CHP Grup Başkan vekili Levent Gök ise Tunceli’nin tarihe not düştüğünü belirterek, “Genç bir öğretmenimizin alçakça katledilmesinden sonra Tunceli ayağa kalktı. Tunceli Türkiye’ye önder olacak bir girişim başlatarak terörden medet umanlara karşı yüreklice bir duruş sergiliyor. Şiddet ve terörden uzak bir Tunceli ve Türkiye diliyoruz. Biz bugün Tunceli halkının bu haklı haykırışına katkı sağlamak ve destek olmak, ülkemizin geleceği, esenliği adına buradayız” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!