Tunceli'de polis noktasına saldırı

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide polis noktasına saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 19:58

Tunceli'de kent merkezini koruyan Özel Harekat Polis noktasına bir grup PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açması üzerine çatışma çıktı. Alınan ilk bilgilere göre devam eden çatışmada 1 polis memuru yaralandı.

Haberin Devamı

Tunceli merkeze bağlı Batman Köyü yakınlarında bulunan ve kent merkezini koruyan K-4 adı verilen Özel Harekat Polis noktasına bu akşam saatlerinde bir grup PKK'lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılarak saldırı düzenlendi. Noktadaki görevlilerin de karşılık vermesiyle halen devam eden çatışmada 1 polis yaralandı. Bölgeye Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan Sikorsky helikopterle jandarma komandolar sevkedildi. Çatışma sürerken, silah sesleri kent merkezinden de duyuldu.

YARALILARIN DURUMLARI İYİ

Tunceli’de Özel Harekat Polis noktasına PKK’lı teröristlerin düzenlediği silahlı salıdırıda yaralanan ve Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan 2 polis memurunun durumunun iyi olduğu bildirildi.Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkın 3 Kobra tipi helikopter PKK'lıların bulunduğu alanları bombalamaya devam ediyor. İki Sikorsky helikopter de, 4’üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’ndan ve Tunceli Jandarma Komutanlığı’ndan aldığı özel eğitimli birlikleri, Tunceli şehir merkezi ile Mazgirt arasında bulunan Kert Dağlarına, teröristlerin muhtemel kaçış noktalarına indirdi. Teröristlerle yer yer sıcak temas ise devam ederken, catışma anı ve helikopterlerin bombardıman anı Tunceli şehir merkezinde vatandaşlar tarafından bir saat boyunca izlendi.

Haberin Devamı

ŞEHİR MERKEZİNE SIZMALARI ÖNLÜYORLAR

Tunceli’nin çevresini saran 5 ayrı hakim tepelere kurulan noktalarda, polis özel harakat timleri 24 saat nöbet tutuluyor. ‘K’ noktaları olarak adlandırılan, mevzilere yerleşen özel harekat timleri şehir merkezine olası terörist sızmaları ve saldırıları önlemek amacıyla görev yapıyor. Bu noktalarda, başta termal kameralar olmak üzere, bir çok ağır silahlar ve teknik cihazlar bulunuyor. Geçmiş yıllarda bu noktalara saldırılar düzenmiş, bir çok özel harakat polisi yaralanmış ve şehit olmuştu. En son saldırı Başbakan Erdoğan’ın 2008 yılının Ekim ayında Tunceli’ye gerçekleştirdiği ziyaretten bir gün önce gerçekleşmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!