Tunceli'de PKK'ya kıskaç operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide PKKya kıskaç operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2010 17:10

TUNCELİ'de kış sığınaklarına girmedikleri tespit edilen ve 4'er kişilik gruplar halinde arazide hareketli olan teröristlere karşı başlatılan operasyon yoğunlaştırıldı.

Helikopterlerle önceki gün Tunceli ile Hozat ve Ovacık ilçeleri arasındaki dağlık bölgeye indirilen Jandarma ve komando timleri bölgede iz sürme ve takip operasyonlarını sürdürüyor.

Bölgede zaman zaman çok zor hava koşullarına rağmen PKK'nın hareket halinde olan küçük gruplarına karşı yürütülen operasyonlar, daha çok takip şeklinde devam ediyor. Askeri yetkililer, Tunceli ile Hozat ve Ovacık kırsal alanındaki dağlık kesimde konuşlanan özel eğitimli birlikler, PKK’lıların kaldığı bir mağarayı ablukaya aldı. Yapılan araştırmadan sonra teröristlerin bu mağarayı kısa süreli kullandıktan sonra terkettikleri tespit edildi. Askeri yetkililer, olumsuz hava koşullarına rağmen takip ve operasyonların devam edeceğini belirterek, kendi başına hareket eden, terörist grupların, yeni eylem yapmadan etkisiz hale getirileceğini bildirdi.

Terör örgütünün en tehlikeli eylem kabiliyetine sahip bu gruplarının suikast, sabotaj ve bombalama eğitimi aldıkları merkezlerinden talimat almadan eylem yapma ve çatışmaya girdikleri ve sürekli yer değiştirdikleri bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!