Tunceli'de büyük PKK operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide büyük PKK operasyonu
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 27, 2008 07:50

Sabah erken saatlerinden itibaren Tunceli merkez Hozat ve Ovacık ilçelerinden havalanan skorski helikopterler dağlık alanlara ve PKK'nin geçiş yollarına çok sayıda özel eğitimli birlik indirilirken karadan da operasyon alanlarına binlerce asker sevkedildi. Tunceli bölgesinde barınınan 300 civarında olan PKK'lılara karşı 2 kobra helikopteri gün boyu, ahpanos vadisi kutudere ve Aliboğazı bölgelerinde bölgeleri yoğun bombardıman altında tuttu.

Haberin Devamı

Tunceli ve ilçelerinde PKK'ye karşı baÅŸlatılan büyük bahar operasyonuna binlerce asker katılıyor. Â

 

Sabah erken saattlerinde baÅŸlayarakÂdevam eden helikopter haraketliliÄŸi akÅŸam saatlerine kadar devam ediyor. Operasyonlar daha çok Tunceli merkez Kutuderesi, Geyiksuyu Bali Deresi KırmızıdaÄŸ bölgeleri, Nazimiye Ä°lçesi Dokuzkaya ile daÄŸlık alanları, Pülümür Ä°lçesi Kocatepe bölgesi ile  daÄŸlık alanları Ovacık Ä°lçesi Buzlutepe, Åžahverdi Ahpanos Vadisi, Hozat Ä°lçesi KaraoÄŸlan Bölgesi, Kavuktepe bölgeleri Hozat-Ovacık-ÇemiÅŸgezek üçgeninde yer alan AliboÄŸazı bölgelerinde devam ediyor.

 

Haberin Devamı

Tunceli geneline yayılan operasyonlara Jandarma Bölge Komutanlığı'naÂbaÄŸlı çok sayıda jandarma özel hareket birliÄŸi, Jandarma Alay Komutanlığı'na baÄŸlı çok sayıdaÂbirlik ile 4.Komando Tugayı,  Hozat 51. Motorlu Tugayı ve Nazimiye Ä°lçesi'ne Kars´tan yeni gelen piyade taburuna baÄŸlı yaklaşık 8 bin civarında asker katılıyor. Sabah erken saatlerinden itibaren Tunceli merkez Hozat ve Ovacık ilçelerinden havalanan skorski helikopterlerle daÄŸlık alanlara veÂPKK'nın geçiÅŸ yollarına çok sayıda özel eÄŸitimli birlik indirilirken karadan da operasyon alanlarına binlerce asker sevkedildi.ÂTunceli bölgesinde barınanÂ300 civarında PKK'lıya karşı 2 kobra helikopteri gün boyu Ahpanos Vadisi Kutudere ve AliboÄŸazı bölgelerini yoÄŸun bombardıman altında tuttu.

 

Dün sabah saatlerinde ise Pülümür ilçesiÂAkdik KöyüÂSandıktepe bölgesinde operasyon gerçekleÅŸtiren askeri birliÄŸin geçeceÄŸi patika yola döşenen iki ayrı basma düzenekli bomba bulunarak imha edildi. Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre PKK'nin bu basma düzenekli bombaları bu kez daha etkili hale getirmek için Amonyum Nitrat-Fuel Oil karışımı olan Anfo madesi kullanarak yeni bir bomba hazırladığı ve bu yöntemle plastik patlayıcı da bombanın içine yerleÅŸtirildiÄŸinde bombanın tesirinin çok daha geniÅŸ bir alana yayılabileceÄŸi öğrenildi.

 

Haberin Devamı

 Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre,ÂKuzey Irak'ta üst düzey PKK'lıların telsiz ve uydu telefonları aracılığıylaÂTunceli bölgesinde bulunan PKK'lılara yakın zamandaÂçok ses getirecek eylemler yapılması talimatı verildiÄŸi öğrenildi. Bu nedenleÂTunceli bölgesinde bulunan örgüt elemanlarınınÂeylem hazırlığı içine girdikleri, yine Kuzey Irak'ta bulunan üst düzey örgüt yöneticilerinin Tunceli bölgesinde bulunan en az 30 civarında PKK'lı teröristin baharla birlikte Erzincan üzerinden Sivas ve Karadeniz bölgesine gönderilmesini istedikleri ve bu bölgelerde eylemler yapılması talimatını da verdikleri öğrenildi. Bu bilgilerin alınmasından sonra Sivas ve Erzincan üzerinde Karadeniz'e açılan en stratejik bölge olan AliboÄŸazı ile Munzur DaÄŸları'nın stratejik bölgeleri özel eÄŸitimli komandolar tarafından tutuldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!