Tunceli-Erzincan yolu kapalı tutuluyor

Güncelleme Tarihi:

Tunceli-Erzincan yolu kapalı tutuluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2008 13:31

TUNCELİ'nin Pülümür bağlantılı Erzincan karayolu üzerinde dün gece yol kesip, örgüt propafandası yapan ve yolculardan para ile sigara alan PKK'lı teröristlerin, karayolu üzerine bombalı tuzaklar kurduğu belirlendi. Güvenlik güçleri, bombalar nedeniyle karayoluna ulaşıma kapatıp, frekans karıştırıcı 'jammer'li araçlarla karayolu üzerinde arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Tunceli'nin Pülümür bağlantılı Erzincan karayolu üzerinde dün gece bir grup PKK'lı terörist, kent merkezine 25 kilometre mesafedeki Rabat Deresi Mevkii'nde ellerinde otomotik silahlarla yol kesti. Yoldan geçen araçları durdurup örgüt propagandası yapan teröristler, yolculardan para ve sigara aldı. Derin ve vadiler ve sarp kayalıklar olan bölgede yaklaşık 1 saat yol kesme eyleminde bulunan teröristler daha sonra dağlık alanlara kaçtı. Güvenlik güçleri, yaptıkları araştırmada yol kesme sırasında karayoluna teröristlerin iki bombalı tuzak kurduğunu belirledi. Daha başka bombalı tuzaklarında olabilceği üzerinde duran güvenlik güçleri, karayoluna sivil geçişlere kapattı.

 

Haberin Devamı

Tunceli'den sabahın erken saatlerinde teröristlerin kaçtığı tahmin edilen Kutuderesi ile Büyükyurt Vadilerinin stratejik alanlarına Skorsky helikopterlerle özel eğitimli komondolar indirildi. Kobra tipi helikopterlerde teröristlerin bulunabileceği alanları havadan bombaladı. Tunceli-Erzincan karayolu üzerine helikopterle indirilen bomba uzmanlar frekans karıştırıcı 'jamer'li araçlar eşliğinde teröristlerin tuzakladığı bombaları bulmak için arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Erzincan yönüne gidecek araçlar Tunceli'de bekletilirken, yetkililer yolun güvenliğinin sağlanmasının ardından sivil araç trafiğine açılacağını belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!