Tunceli-Erzincan karayolunda çığ düştü, gazeteciler son anda kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Tunceli-Erzincan karayolunda çığ düştü, gazeteciler son anda kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2012 09:16

Tunceli- Erzincan karayolunda mahsur kalan araçları kurtarmaya giden ekipleri takip eden gazeteciler dönüş yolunda çığ altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Dün öğlen ve akşam saatlerinde Tunceli- Pülümür bağlantılı Tunceli- Erzincan karayolunun 40’ıncı ve 46’ncı kilometreleri arasındaki 8 ayrı noktaya çığ düşmesi sonucu mahsur kalan ve içinde 90 yolcu bulunan 2 otobüs ile çok sayıda özel otomobil ve kamyonun kurtarılması için ekipler harekete geçti. Çığı temizleyip yolu açma çalışmalarını sürdüren kurtarma ekipleri ile karayolları ekiplerinin çalışmalarını görüntülemek için gece saatlerinde bölgeye giden gazeteciler zor anlar yaşadı.

Tunceli- Erzincan karayolunun 46’ncı kilometresinde düşen çığda tonlarca karın kapladığı yolun Tunceli tarafında kalan araçlar Tunceli’ye, Erzincan tarafından gelen araçların tamamı Pülümür ve Erzincan tarafına geri gönderildi. Mahsur kalanların kurtarılmasının ardından, Tunceli - Erzincan karayolu çalışmalar nedeniyle trafiğe kapatıldı.

GAZETECİLERİN ÇIĞDAN SON ANDA KURTULDU

Mahsur kalanlar kurtarıldıktan sonra Tunceli’ye getirilirken, Tunceli - Erzincan karayolunun 35’ini kilometresinde çığ düşmesi sonucu bir taksinin mahsur kaldığı bilgisi ekiplere ulaştı. Ekipler bu bölgeye hareket edip kurtarma çalışması başlattı.

Gazeteciler çığda mahsur kalan taksiyi kurtarma çalışmalarını görüntülerken birden yola çığ düştü. Dağdan çığ koptuğunu son anda fark eden gazeteciler kaçarak, kar altında kalmaktan kurtuldu. Karayolları ekibine ait araçlarla bir otobüs kısmen çığ altında kalırken, olay kameralara saniye saniye yansıdı.

Bölgede devam eden aşırı kar yağışı nedeniyle Tunceli Valiliği çığ düşme riski çok yüksek olan Tunceli- Erzincan, Tunceli- Ovacık ve Tunceli- Hozat karayollarını araç trafiğine kapattı. Bölgede kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!