Tümen Komutanı Akşit'ten veda ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Tümen Komutanı Akşitten veda ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2007 15:16

15. Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Cihangir Akşit, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'e vade ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcılığı görevine atanan ve 16 Ağustos'ta yeni görevine başlayacak olan Tümgeneral Cihangir Akşit, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev değişiminin nöbet değişimi gibi olduğunu, Kocaeli'de ailesiyle 2 yıl içinde güzel günler geçirdiğini belirten Akşit, “İzmit'i çok sevdik, Ankara'da 'çene suyu' içmiş bir hemşehriniz olacağını unutmayın” dedi.
TSK'nin Kocaeli'ne arazi konusunda çok büyük katkılar sağladığını da ifade eden Akşit, şunları kaydetti:“TSK, benden sonra da buraya katma değer sağlayacak. Doğukışla Park Alanı Projesi ve Şehitler Korosu'ndaki çalışmalar bittiğinde, bu bölgeler ayrı bir güzelliğe sahip olacak. Valilik ile birlikte gerçekleştirdiğimiz deprem tatbikatları da çok olumluydu, bunlar unutulmamalı.

Haberin Devamı

Köylerde taramalar yaptık, bu taramalar ağaç dikmeyle birlikte hoş bir ortam yakaladı. 95 bin öğrenci de bu ortamı izledi. Mehmetçik Ders Uygulaması'nı başlatıp geçen yıl yüzde 80 oranındaki başarıyı bu yıl yüzde 89'a yükselttik. Kendi maaşlarımızdan biriktirip, 100 kişiye verdiğimiz burs faaliyeti de çok güzel gerçekleşti.”

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer de Tümgeneral Akşit'in kentte önemli hizmetlerde bulunduğunu belirterek, “Komutanımız, Ankara'ya komutanlık nezdinde gidecek. Yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Sözer, Tümgeneral Akşit'e teşekkür plaketi ile çeşitli hediyeler verdi. Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!