Tüm parçalar Jandarma Kriminal’de

Güncelleme Tarihi:

Tüm parçalar Jandarma Kriminal’de
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 00:00

Suriye’nin düşürdüğü RF-4E keşif uçağının hangi tip füze ile vurulduğu ve vuruluş şekli, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı kriminal laboratuvarında yapılacak inceleme sonucu netleşecek.

Haberin Devamı

ABD’den kiralanan Nautilus gemisinin bulduğu uçağa ait parçalar, şehit düşen pilotlar Hava Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Hava Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un tulumları, kaskları ve postalları, kimyasal teste tabi tutulmak için Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na götürüldü.

30 kişilik uzman ekip

Suriye, Rusya’nın ürettiği füzeleri kullandığı için, NATO normlarına uygun inceleme yapan Jandarma Kriminal’in füzenin tipini, vuruş mesafesini ve hangi yönden geldiğini yapılacak özel kimyasal test ile belirlemesi bekleniyor. Yetkililer, NATO askeri kriminoloji normlarının özellikle Rusya yapımı silahları tespit etmeyi hedeflediğine dikkat çekerek, kimyasal test raporunun kısa sürede tamamlanabileceğini söylediler. Kimyasal test için 30 kişilik bir uzman ekibin çalışmalara başladığı belirtildi.

Haberin Devamı

DÜŞÜRÜLEN UÇAĞIMIZIN PARÇALARI / WEB TV

Nautilus çalışıyor

Nautilus’un bölgedeki çalışmalarının sürdüğü, hükümetin ve Genelkurmay’ın bu gemiden gelecek aktüel raporları inceledikten sonra çalışmaların sonlandırılıp sonlandırılmayacağına karar verileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!