TÜBİTAK varilleri inceliyor

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK varilleri inceliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2006 14:44

Kocaeli Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün, İstanbul Tuzla'da toprağa gömülü bulunan tehlikeli atık varilleriyle ilgili inceleme kapsamında, Gebze'nin Şekerpınar Beldesi'ndeki Ünifar Kimya Sanayi AŞ'den aldığı numunelerin, TÜBİTAK'a gönderildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, zehirli atıkları doğaya bıraktığı iddia edilen Ünifar Kimya Sanayi AŞ'de incelemede bulunan ekipler, bu işyerindeki tüm atıklardan, satışı yapılan ürünlerden, atıksu giriş ve çıkışlarından numuneler aldı.

Fabrikanın yasalara uygunluğunu da denetleyen ekiplerin buradan aldığı numunelerle, varillerin bulunduğu Orhanlı Beldesi'nden alınan toprak numuneler, incelenmek üzere TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'ne gönderildi.

TÜBİTAK'ta yapılacak incelemede, toprağa gömülü olarak bulunan varillerdeki atıkların, söz konusu fabrikaya ait olup olmadığı belirlenecek.

UNİFAR'DAN AÇIKLAMA

Bu arada, Ünifar Kimya Sanayi AŞ, yazılı bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

Şekerpınar'da 6 yıldır faaliyette olan üretim tesislerinde, Avrupa Birliği standartlarında çevre yönetim sistemleri işletildiği ifade edilen açıklamada, Ünifar Kimya Sanayi AŞ'nin fenol varilleriyle hiçbir ilgisinin bulunmadığı kaydedildi.
Firmanın saklayacak hiçbirşeyi bulunmadığı da belirtilen açıklamada, fabrikanın yarın gazetecilere gezdirileceği ve sonrasında yapılacak toplantıda konuya ilişkin soruların yanıtlanacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!