TÜBA'dan üniversite ders kitaplarına ödül

Güncelleme Tarihi:

TÜBAdan üniversite ders kitaplarına ödül
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2009 11:32

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), 25 üniversite ders kitabına “telif ve çeviri eser” ödülü verdi.

TÜBA'dan yapılan yazılı açıklamada, akademi tarafından 2008 yılında uygulamaya konulan “Üniversite Ders Kitapları Telif ve Çeviri Eser Ödülleri Programı” çerçevesinde toplam 25 eserin ödüle layık görüldüğü, doğa, mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında 13 eserin ödül kazandığı, 12 esere de mansiyon ödülü verildiği kaydedildi.

Açıklamada, programın, “Türkçe dilinde uluslararası standartlarda üniversite ders kitapları yazılmasının, yabancı bir dilden her alanda en iyi örneklerin düzgün, anlaşılır ve güzel Türkçe kullanılarak çevrilmesinin özendirilmesi amacıyla başlatıldığı” belirtildi.

Doğa bilimleri alanında Prof. Dr. Cengiz Yalçın tarafından çevrilen “Temel Fizik” ders kitabı çeviri dalında birinci, Prof. Dr. Emine Rızaoğlu, Doç. Dr. Naci Sünel'in “Klasik Mekanik” isimli ders kitabı telif dalında ikinci, Doç. Dr. B. Özgür Sarıoğlu tarafından çevrilen “Fizikte Felsefi Kavramlar: Felsefe ve Bilimsel Kurumlar Arasındaki Tarihsel İlişki” kitabı çeviri dalında üçüncü oldu.

Mühendislik bilimleri alanında ise Doç. Dr. Ali Pınarbaşı tarafından çevrilen “Termodinamik: Mühendislik Yaklaşımıyla” isimli kitap çeviri dalında birincilik, Prof. Dr. Mehmet H. Omurtag'ın kitapları “Mühendisler için Mekanik: Statik” ve “Mühendisler için Mekanik: Statik Çözümlü Problemler” telif dalında ikincilik, Prof. Dr. H. Nevzat Özgüven'in kitabı “Gürültü Kontrolü: Endüstriyel ve Çevresel Gürültü” ise telif dalında üçüncülük ödülünü kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!