TT’den eğitim seferberliği

Güncelleme Tarihi:

TT’den eğitim seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2006 00:00

Eğitim Seferberliğine Katkı Kampanyası kapsamında 11. Kuruluş yıldönümünde 26 ilde 33 okul yaptıran Türk Telekom, bu eğitim seferberliği için 100 milyon YTL (yaklaşık 75 Milyon Dolar) kaynak aktarıyor. Kampanyaya geçtiğimiz yıl Ulaştırma ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanı sıraBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan imza attı.

Haberin Devamı

2003 yılının Aralık ayında okullara hızlı İnternet sağlamaya başlayan Türk Telekom, bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde 22 bin 500 okula ADSL ile hızlı İnternet hizmeti götürdü. Türk Telekom, en yakın tarihte 3 bin 500 okulun daha ADSL ile İnternete bağlanmasını sağlayacak. Alt yapı yetersizliği nedeniyle ADSL ile İnternet bağlantısı sağlanamayan okullara ise hızlandırılmış çevirmeli bağlantı ile ulaşacak.

 

Dünya standartlarında rekabet edebilecek kuşakların bugünden eğitime yapılacak yatırımlarla yetiştirilebileceği inancıyla hareket eden Türk Telekom, kuruluşunun 11. yılında 11 adet İlköğretim Okulu, iki adet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, bir adet Endüstri Meslek Lisesi, bir adet Sosyal Bilimler Lisesi, dört adet Bilişim Lisesi, bir adet Açık Öğretim Lisesi, bir adet Denizcilik Meslek Lisesi, sekiz adet Lise ve üç adet Merkez Fen Lisesi olmak üzere toplam 33 okul yaptırmak için yaklaşık 100 milyon Yeni Türk Lirası kaynak ayırdı.

 

Haberin Devamı

680 derslikli okullar sayesinde 20 bin 400 öğrenci eğitim imkanına kavuşacak. Yeni öğretim yılına kadar tamamlanması hedeflenen proje içerisinde ayrıca6 ilde 300 kişilik olmak üzere; toplam 1800 kişilikkız - erkek pansiyon binası, iki ilde çok amaçlı kullanılabilecek salon, bir ilde spor salonu ve bir ilde de atölye yer alıyor.

 

Türk Telekom’un 11.Kuruluş Yıldönümü olan 24 Nisan 2006 Pazartesi günü Türkiye’nin 9 ilinden yapılan canlı yayında illerin vali ve Türk Telekom yetkilileri, milletvekillerinin de katılımıyla ortak olarak temel atma merasimini gerçekleştirdi.

 

Rize, Amasya, Kayseri, Trabzon, Kahraman Maraş, Yozgat, Konya ve Malatya’daki okulların Ankara Çubuk İlköğretim Okulu tören alanına canlı olarak bağlandı. Ankara’daki tören alanında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik de birer konuşma yaptı.

 

Haberin Devamı

Temel atma töreninin başlangıcında Türkiye’ye geldiğinden beri ilk kez Türkçe konuşan Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany; ekonomi için hayatî öneme sahip olan eğitim sektörüne yardım etmenin kendileri için bir görev olduğunu belirtti. Doany, Türk Telekom’un Türkiye Cumhuriyeti devletinin açtığı bu yoldan ilerlemek ve katkıda bulunmaktan gurur duyduğunu söyledi.

 

Türkiye’de esas sorunun bilgisayar sayısının az olması olduğun vurgulayan Paul Doany; her ailenin bir bilgisayara “erişim” imkânına sahip olmasının zorunluluk olduğunu belirtirken şirketlerin çalışanlarının bilgisayar sahibi olmasının aynı derecede önemli olduğunun üstünde durdu.

 

Haberin Devamı

Bilgisayar sayısının artması için “İlk Bilgisayarım” gibi kampanyalar düzenleyeceklerini belirten Doany şöyle konuştu: “Hizmet kalitesinin iyileştirilmesi için de çok yoğun çalışıyoruz. Şu an için 1.9 milyondan fazla yeni müşteriye ulaşmış bulunuyoruz. Amacımız, bilgisayar sayısının daha hızlı artmasını tetiklemek ve bu yolla, bu sayıyı, önümüzdeki iki ilâ üç sene içinde 10 milyona çıkarmaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!