TSK içeri PKK dışarı

Güncelleme Tarihi:

TSK içeri PKK dışarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ergenekon davasında istenen müebbet hapis cezalarıyla ilgili olarak, “Terör örgütü kurmakla ve terörist olmakla suçlanan genelkurmay başkanları, ömür boyu ceza teklifiyle eziyete ve hukuksuzluğa uğrarken, gerçek teröristbaşı sözde çözüm ve barış ortağı olarak takdim edilmiştir” tepkisini gösterdi.

Haberin Devamı

Bahçeli, MHP Grubu’nda şöyle konuştu:

- “(Ergenekon) Henüz mahkeme sonuçlanmış değil. Mahkeme heyeti vicdanen hareket edecek, dosyanın durumuna göre bir değerlendirme yapacak. Bunu beklemek lazım. Lidersiz örgüt olmaz. Bu saçmalık olur.
- Başbakan, ‘Çanakkale’yi anlamayan milleti de, milliyeti de, milliyetçiliği de anlayamaz’ açıklamasında bulunmuştur. Türk milleti böylesine gelgitleri olan, bayatlamış, diliyle kalbi arasında böylesine uçurumlar olan birisini ne görmüştür, ne de yönetimi altında bulunmuştur. Başbakan, her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan sen değil miydin? Başbakan Çanakkale önlerinde dünyayı başımıza yıkmayı amaçlayanların üç nesil sonraki evlatlarıyla kol kola girmiş, kanlı projelerin eşbaşkanlık görevini üstlenmiştir. Bugünkü siyasi zihniyetin temsilcileri dün Çanakkale’de bulunsaydı, düşman saflarında Müslüman Türk milletine mermi sıkardı. Kürt kökenli kardeşlerimi sözde Kürt sorunu nağmesiyle terörün peşine takmak, PKK’yı temsilcileri gibi sunmak en büyük soysuzluktur.
- Başbakan Çanakkale’de şehitlerimizi istismar ederken, az ötede teröristbaşıyla 3 BDP’linin kucaklaşmasını ayarlamış, bölücü çöpçatanlığa soyunmuştur. Pazarlıkların ana temasına ‘Çıkar PKK’yı, İçeri At TSK’yı’, ‘Kurtar PKK’yı, Mahkûm Et TSK’yı’ halkaları da eklenmiştir. Başbakan PKK’yla birlikte, Türk milletine ve Türk ordusuna tuzak kurmaktadır. Bölünme elçileri, teröristbaşının kanlı kalemiyle yazdığı mesajını Türkiye’ye duyurmuşlardır. İmralı canisi de Başbakan gibi her şeyin merkezine kendisini koyduğunu göstermiştir. Türkiye ne yazık ki İmralı’da yatan bir teröristin ağzına bakar hale gelmiştir. Başbakan, canibaşının hain isteklerine köle gibi tutunmuştur. İktidar terör örgütüne ruhunun ve vicdanının tapusunu bedelsiz devretmiştir. Başbakan’ın ileri demokrasisi, gerçek anlamda PKK demokrasisidir. İmralı canisi mesaj verdikçe Başbakan sinmekte, saklanmakta, ağzını dahi açamamaktadır.
- Sizin piriniz Öcalan, rehberiniz PKK, bölünme trafonuz Kandil olsun. İkazla bildiririm ki, MHP son sözünü henüz söylememiştir. Türk devletinin kolonlarını devirmeye kalkışanlar; MHP olduğu sürece kâbusu yaşayacaklardır.”            

Haberin Devamı

PROMPTER KULLANDI

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup konuşmasında ilk kez prompter cihazı kullandı. Önceki grup konuşmalarını kürsüye koyduğu kağıtlardan okuy

/images/100/0x0/55ea8f51f018fbb8f887f06e
arak yapan Bahçeli bu kez prompter cihazı ile konuşmasını yaptı. - Fahir ARIKAN/ANKARA

Moral ziyareti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dünkü grup toplantısında sürpriz bir konuğu vardı. Balyoz davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ın eşi Nevin Alan da Bahçeli’nin konuşmasını dinleyenler arasında yer aldı. Konuşma sonrasında MHP Lideri, Alan ile ayaküstü kısa bir sohbet etti. Alan’a grup toplantısına katılımının moral verdiğini belirten Bahçeli, toplantılara her zaman beklediklerini dile getirdi. Alan, Engin Alan’ın durumunu soran Bahçeli’ye de “iyi” olduğu yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!