TSK Ayaklanmayı bastırma çalıştayına katılıyor

Güncelleme Tarihi:

TSK Ayaklanmayı bastırma çalıştayına katılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 09:38

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, NATO şemsiyesinde yürütülen proje çerçevesinde “ayaklanma ile mücadele” çalıştayına katılacak.

Haberin Devamı

Çalıştayın Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi (TMMM) Komutanlığı’nca düzenlendiğini bildiren Genelkurmay Başkanlığı, Gezi Park olayları ile Mısır ve Suriye’deki gelişmelerle bağlantı kurulmaması amacıyla, planlamanın Şubat 2013’te yapıldığını vurguladı.

MESELE AFGANİSTAN
Genelkurmay’ın açıklamasında “TMMM Komutanlığı tarafından 24-25 Eylül 2013 tarihleri arasında icra edilecek olan Ayaklanma ile Mücadele konulu çalıştay, konunun NATO’nun Afganistan’da uzun süreli uyguladığı harekat nevi olması nedeniyle Şubat 2013 tarihinde üye ülkelerin teklifi ile faaliyet planına dahil edilmiştir” denildi. Faaliyet planının tüm üye ülkelerce onaylandığı vurgulanan açıklamada, çalıştayda Mısır ve Suriye’den örnekler verileceğine ilişkin değerlendirmelerin doğru olmadığı belirtildi.

KOMANDO İŞBİRLİĞİ
TSK komandoları ayrıca eylülün ilk yarısı Pakistan’da ortak tatbikata katılacak. Daha önceden bu ülkeye hareket eden bir komando kolu ile özel kuvvet timinin tatbikatı 13 Eylül’e kadar sürecek. Genelkurmay’dan verilen bilgide, tatbikatın Cherat bölgesinde gerçekleştirileceği belirtilerek, “Tatbikatın maksadı iki ülke komando ve özel kuvvetler birlikleri arasında bilgi değişimi yapmak ve birlikte çalışabilirliği geliştirmektir” dedi. TSK’nın özel birlikleriyle tatbikat yapan Pakistan kuvvetleri, ağırlıklı olarak Taliban ve El Kaide militanlarıyla mücadele ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!