Truva'nın gölgesinde buluştular

Güncelleme Tarihi:

Truvanın gölgesinde buluştular
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2010 17:01

Çanakkale'de düzenlenen 1'inci Çanakkale Troia Film Festivali etkinlikleri çerçevesinde ‘Geçmişten günümüze Türk sinemasında müzik’ konulu söyleşi düzenlendi.

Haberin Devamı

Çanakkale meydandaki Truva atının altında yapılan söyleşiye film müziklerinin dev isimleri katıldı. Söyleşinin ardından albüm imzalayan sanatçılara ulaşmak isteyenler arasında izdiham yaşandı.

Söyleşide Cahit Berkay ve Belkıs Özener ile Gökhan Kırdar konuşmacı olarak yer aldı. Çanakkale Valisi Abdulkadir Atalık, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Argıç, Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Yiğit, Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varol Tok, İçdaş Kurumsal İletişim Müdürü Suat Karataş ve halk katıldı. Söyleşide Belkıs Özener ve Gökhan Kırdar söyledikleri şarkılarla izleyenleri coşturdu.

Türk filmlerinin kadın starları yerine şarkı söyleyen Belkıs Özener, 42 yıldır insanlara Türk sinemasından seslendiğini belirtti. Özener, “Her şey komşumuzun elimden tutarak beni Acar Film'e götürmesi ile başladı. Sesimi biliyorsunuz fakat beni tanımıyorsunuz. Şimdi sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Öbür dünyaya göç etmeden sizlerle karşılaştım ya artık ölsem de gam yemem” dedi.

Haberin Devamı

‘TÜRKAN ŞORAY BENİ GÖRSE DUYGULANIR’

“Selvi Boylum Al Yazmalım’, ‘Çiçek Abbas’, ‘Güler misin Ağlar mısın’, ‘Kibar Feyzo’ ve ‘Şabaniye’ gibi birçok film müziğinin yapımcısı Cahit Berkay ise Türk sinemasında müziğe ilk olarak Cemal Reşit Rey ile başladığını söyledi. Berkay, “Türkan Şoray, Selvi Boylum Al Yazmalım'ı yaptıktan sonra beni ne zaman görse gözyaşlarını tutamaz ağlar. Hala yaptığım film müziklerinin dinlenmesi beni de çok duygulandırır” diye konuştu.

Şarkıcılığının yanı sıra Kurtlar Vadisi dizisinin müziği ile ön plana çıkan Gökhan Kırdar da, dizi film müziğinin albüm yapmaktan daha zor olduğunu belirtti. Kırdar ise, “Bir dizi ve film müziği bazen tam günümü alabiliyor. Kurtlar Vadisi dizi ve film müzikleri 8- 10 saat her gün çalışarak ortaya çıkmış bir işti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!