Trilyonluk ikramiye mahkemelik etti

Güncelleme Tarihi:

Trilyonluk ikramiye mahkemelik etti
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 16, 2002 17:18

Milli Piyango'nun Yılbaşı Özel Çekilişi'nde büyük ikramiyenin isabet ettiği çeyrek biletiyle 1 trilyon 250 milyar lira kazanan talihlinin yaşamını alt üst oldu. İkramiyeyi alan işsiz mobilyacı 42 yaşındaki Mehmet Oran ile aynı bilete ortak olduğunu iddia eden 31 yaşındaki arkadaşı Emir Meydancı adliyelik oldu.

Haberin Devamı

İkramiyeyi alan Mehmet Oran tehdit iddiaları nedeniyle kaçak yaşarken, şikayetçi olduğu  Emir Meydancı ve 3 yakını da gözaltına alındı.

Mersin'de satılan büyük ikramiyenin vurduğu 2 çeyrek biletten birinin Mehmet Oran'da olduğu ve talihlinin parayı Milli Piyango İdaresi'nden çekip ortadan kaybolduğu iddiası ardından gelişen olaylarla güçlendi. Hafta içinde oturduğu mahallede çuval dolusu para dağıttığı öne sürülen Mehmet Oran'ın ailesi açıkça ikramiyenin kendisinde olduğunu söylemiyor.

Ancak paranın paylaşılmasından kaynaklanan tehdit iddiaları nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan talihlinin polis ağabeyi   Selahattin Oran, dilekçesinde ikramiyenin vurduğu piyango biletinin ortak değil, Emir Meydancı'nın verdiği 2 milyon borç parayla satın aldığını yazarak iddiaları doğruladı.

Tehdit iddiaları nedeniyle bileti satan Milli Piyango Bayisi Müslüm Çeker ile ortağı Musa Sarıtaş'ın da ifadelerine başvuruldu. İçel Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen seyyar bayilerden Sarıtaş, yüzleştirme sırasında bilet sattığı Emir Meydancı'yı teşhis ederken, Mehmet Oran'ı da gösterilen fotoğraftan tanıdı.

TRÄ°LYONLUK BÄ°LETÄ°N HÄ°KAYESÄ°

İddiaya göre, büyük ikramiye ailesinin ekonomik yetersizliği nedeniyle öğrenimini ilkokulda noktalayıp mobilyacılığa başlayan, 3 kez nişanlanıp nikahtan dönen Mehmet Oran'a vurdu. Geçen yıllarda atelyesini kapatmak zorunda kalan ve işçi olarak Almanya'ya gitmek için girişimlerde bulunan Oran, birlikte horoz dövüşü yaptırdığı 'Horozcu' lakaplı Emir Meydancı'yla  kahvede otururken seyyar Milli Piyango Bayi içeri girdi.  Meydancı, talih oyunlarında şansı olmadığını söyleyip Oran'dan kendisi için bir bilet çekmesini istedi. Mehmet Oran, bileti çekerken birini de yere düşürdü. Emir Meydancı arkadaşına bu bileti de kendisine almasını söyledi. Mehmet Oran, parası olmadığını söyleyince ödemeyi Emir Meydancı yaptı; ``Sen al, ben parasını veririm. Hangimize çıkarsa birbirimizi görürüz" dedi.
ÇUVALLA PARA DAĞITTI

Yılın ilk günü gazeteleri kontrol eden Emir Meydancı, arkadaşındaki bilete büyük ikramiye, aynı seriden aldığı kendisindeki bilete de 5 milyar lira teselli ikramiyesi çıktığını görünce büyük sevinç yaÅŸadı. Mehmet Oran'la görüşüp ortak olduklarını söyledi.Â

Mehmet Oran da bunu kalp hastası babası Mahmut, annesi Cemile ile 5 kardeÅŸine anlattı. Antakya'da polis memuru kardeÅŸi Selahattin Oran'la birlikte Ankara'ya giderek ikramiyesini aldı. 1 trilyonunu bir bankaya yatırdı. 250 milyarını da bir çantaya yerleÅŸtirip, Mersin'e döndü. Ä°lk etapta yaklaşık 50 milyar lirayı bir çuvala koydurarak büyük çoÄŸunluÄŸu yoksul olan insanların oturduÄŸu mahallede dağıttırdı, kendisi de Antalya'ya gitti.Â
Antalya'da kısa bir süre tatil yapan Oran, babasının ağırlaşması ve tehdit telefonları alması üzerine geçen hafta Mersin'e döndü.  Mehmet Oran, bilete ortak olduğunu iddia eden Emir Meydancı'ya 100 milyar lira vererek bu işi kapatmasını istedi. Ancak, Meydancı ailesi bunu kabul etmedi.

MEYDANCI AÄ°LESÄ° NE DÄ°YOR?

Talihli Mehmet Oran yeniden ortadan kaybolurken ağabey Selahattin Oran da Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi verdi. Bunun üzerine harekete geçen Ağır Suçlar Masası ekipleri Emir Meydancı, kardeşleri Fikri ve Nuri Meydancı ile dayısının oğlu Cemal Çetin'i yakalayarak gözaltına aldı.

Öte yandan, bilete ortak olduğunu iddia eden Emir Meydancı'nın 53 yaşındaki annesi Satı Meydancı, Mehmet Oran ve ailesinin kendilerini kandırdığını söyledi. Anne Meydancı,  ``İkramiye çıkıncı önce (ortağız) dediler, sonra oyaladılar ve iftira attılar.  Parayı alınca hesabımıza 100 milyar lira yatırdılar. Bu devirde kim bu kadar parayı yatırır? Mahkemeye vereceğimizi söyleyince hakkımızda şikayetçi olmuşlar" dedi.

MAHKEMEYE SEVK EDÄ°LDÄ°LER

Poliste ifadeleri alınan Emir, Nuri ve Fikri Meydancı ile Cemal Çetin aliyeye sevk edildiler. Mahkemeye çıkartılan Emir Meydancı, suçlamaları kabul etmedi. Mehmet Oran'la birlikte kahvede seyyar bayiden ortaklaşa 2 bilet aldıklarını ileri süren Meydancı, şöyle dedi:

"Mehmet'in parası yoktu. Parayı ben verdim. Yılbaşı gecesi biletimize ikramiye çıktığını öğrendim. Ardından Mehmet'i aradım. Mehmet'e, ikramiyenin 'bize çıktığını' söyledim. Bana, 'Tamam, yarın bu işi hallederiz' dedi. Ancak kendi gidip parayı çekmiş. Daha sonra beni arayarak banka hesap numaramı istedi. Verdiğim hesaba 100 milyar lira yatırdı. Kendisiyle görüşmek istedim. Ama telefona çıkmadığı gibi yerini de söylemedi. Bu olaylar aydınlandıktan sonra Mehmet Oran hakkında dava açacağım."

Baba Nuri Meydancı ise Mehmet Oran'ın tehdit iddiasıyla kendilerini 'rezil ettiğini' ifade ederek, "Hakkımızı sonunda kadar arayacağız. Adalet önünde hesaplaşacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!