Tribün kavgalarının ardından cinayet çıktı

Güncelleme Tarihi:

Tribün kavgalarının ardından cinayet çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 08:14

Temmuz ayında gerçekleşen ve kayıtlara ‘faili meçhul’ olarak geçen Tuncay Coşkun cinayetinin Fenerbahçe taraftarları arasında iki grubun karşılıklı husumeti nedeniyle yaşandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

20 Temmuz’da Üsküdar Bağlarbaşı’nda bulunan Şileliler Derneği kurşunlandı. O sırada derneğin önünde bulunan döşemeci Tuncay Coşkun başından vurularak öldü.

Genç Fenerbahçeliler arasında kavga

Radikal'den İsmail Sağıroğlu'nun haberine göre, polis, cinayetin uyuşturucu işinden dolayı işlenmiş olabileceği üstünde dursa da somut bir bilgi bulunamadığı için ölüm kayıtlara faili meçhul olarak geçti. Ancak Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin taraftar grupları arasında yaşanan kavgalarla ilgili başlattığı soruşturma ve teknik takiplerde cinayetle ilgili ipuçları bulundu. Dosya tekrar açıldı.

Soruşturma dosyasına göre Genç Fenerbahçeliler kendi aralarında bölündü. Sefa Kalya ile ‘Kıvırcık’ lakaplı Cengiz Taran’ın ‘Grup Cadde’ ekibinin tribünde yer nedeniyle sürekli sürtüşme ve kavga halinde olduğu belirlendi.

19 Temmuz’da Fenerbahçeli İbrahim Gümüştekin’in adamlarından Cenk Eroğlu’nun babasının cenaze töreninde Sefa ile Cengiz Taran yine tartıştı. 20 Temmuz’da Sefa Kalya’nın adamları gözdağı vermek amacıyla bir araç kiralayarak Cengiz Taran grubunun takıldığı Şileliler Derneği’ni korkutma amacıyla kurşunladı. Fakat korkutma kastı aşıldı, o sırada derneğin önünde bulunan Coşkun kafasından vuruldu.

O gece otomobilde bulunan E.G., Tribün Operasyonu’nun yapıldığı ilk gün, kurşunlamaya karıştığı belirlenen E.T. ise dün gece yarısı Kocaeli Karamürsel’de saklandığı yerde gözaltına alındı. Cinayete adı karışan 3. kişi aranıyor. Olayla ilgili Sefa Kalya’nın susma hakkını kullandığı, gözaltına alınan Genç Fenerbahçelilerden bazı kişilerin ise olayı itiraf ettiği ve detaylı bilgi verdiği öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME!