Trenle 11 Eylül

Güncelleme Tarihi:

Trenle 11 Eylül
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2011 00:00

ABD, El Kaide lideri Bin Ladin’in Pakistan’ın Abbottabad’daki evinde ele geçirdiği bilgisayar ve belgelerin içeriğini açıklamaya başladı. Bin Ladin’in, 11 Eylül’ün 10’uncu yıldönü-müne denk gelen bu yıl, ABD’de trenler, su şebekeleri, barajlar ve havaalanlarını hedef alan saldırı planları yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

EVDEN çıkan Şubat 2010 tarihli el yazısı belgede, bir Amerikan treninin köprüden geçerken imha edilmesine yönelik düşünceler yer alıyor. Başka belelerde ise ABD’nin çeşitli kentlerinin su şebekeleri, barajları ve havaalanlarına saldırı planları kaleme alınmış. CIA’ye göre El Kaide lideri saldırı için yılbaşı ya da 2001’deki 11 Eylül saldırılarının 10’uncu yıldönümünün uygun olacağı belirtiliyor. CIA, El Kaide’nin trenlere terör saldırısı planladığı uyarısını, acil koduyla Beyaz Saray’a bildirdi. Ancak Obama yönetimi,  planın düşünce aşamasında kaldığını belirterek ülkedeki terör alarmı seviyesini değiştirmedi.

Alman treninde korku

Tehdit ABD’ye yönelik olsa da trenlere yönelik ilk alarm Almanya’da verildi. Berlin’den Interlaken kentine giden bir hızlı tren, terör şüphesiyle yarı yolda durdurularak boşaltıldı. Terör alarmına tren içinde üzerinde ‘Allah hepimizi öldürecek’ yazılı bir CD bulunması neden oldu. Karlsruhe kentinde durdurulan trendeki CD polise teslim edildi.  Trendeki yolcular boşaltıldıktan sonra yapılan aramada ise herhangi bir tehlikeli durum tespit edilmedi.

CIA aylarca takip etmiş

Haberin Devamı

Beyaz Saray kaynakları bin Ladin operasyonu hakkında yeni bilgiler sırdırmayı sürdürüyor. Buna göre, CIA ajanları Abbottabad’taki evin girişini gören bir ev kiralayarak aylarca gözledi, giren çıkanların fotoğraflarını çekti ve hatta dinleme cihazları ile binadan gelen sesleri kaydetti. CIA uyduları ise coğrafi incelemelerde bulunarak kaçış tünelleri bulunmadığını tespit etti. Buna rağmen sadece, takipte evin avlusunda uzun boylu birinin ‘volta attığı’ belirlenebildi.

Bin Ladin 2012’de ortaya çıkacak


Bin Ladin’in öldürüldükten hemen sonra cesedinin denize atılması ve Beyaz Saray’dan operasyonla ilgili yanlış haberlerin sızdırılması komplo teorilerine hız verdi. ABD başta olmak üzere bir çok ülkede inanılan komplo teorilerinlerinden bazıları şöyle:
Buzdolabı teorisi: Bin Ladin, 2001-2002 yıllarında böbrek hastalığından öldü. Cesedi bir dondurucuda tutuldu.

Seçim teorisi: Bin Ladin yaşıyor. Obama yönetimi seçimlere kadar ortaya çıkmaması için para verdi. 2012’den sonra ortaya çıkacak.

Haberin Devamı

Göz teorisi: Baskını izleyen Beyaz Saray yöneticileri fotoğraflarda kameraya bakmıyor. Baksalar, gözlerinden yalan okunacaktı.

2002’de öldürüldü: Süper güç ABD, bir teröristi bulmak için 10 yıl uğraşmaz. Uyduları, süper silahları ve elit birlikleriyle 2002 yılında Bin Ladin’i Tora Bora’da bulup öldürdü.

11 Eylül iddiası: Eski ABD Başkanı Bush, petrol savaşı başlatabilmek için 11 Eylül saldırısını yaptı. Buna karşılık para ödediği Bin Ladin, Pasifik’te bir adada yaşıyor, kokteylini yudumluyor.

Hollywood senaryosu: Usame bin Ladin diye biri hiç yaşamadı. Hollywood’un uydurması. Bir numaralı devlet düşmanı yaratarak para kazanıyorlar.

Kıskançlık iddiası: Obama, İngiliz Kraliyet düğününe davet edilmedi. Kraliyetin kendisinden fazla ilgi toplamasını çekemedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!