Trenimizin 41’inci durağı 41 plakalı Kocaeli oldu

Güncelleme Tarihi:

Trenimizin 41’inci durağı 41 plakalı Kocaeli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2008 00:00

Hürriyet Hakkımızdır-Tren Özgürlüktür diyerek 1 Temmuz’da Kars’tan yola çıkan Hürriyet Treni’nin 41’inci durağı, 41 plakalı, karayolu yolculukların değişmez hediyesi pişmaniyenin merkezi Kocaeli’ydi.

İzmit Garı’ndaki treni karşılamak için kurulan tezgáhta, taze pişmaniye yaparak tren personeline ikram eden 20 yıllık usta Mustafa Temel "Hürriyet ve insan hakları için, pişmaniye yapmak gibi emek gerekir" dedi.

Trenimizi Kocaeli Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya ile Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu karşıladı. Bu kez halk oyunlarını Kocaeli Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Karamürsel Çocuk Esirgeme Yuvası’ndaki çocuklar oynuyordu. Vali Yardımcısı Mustafa Kurtkaya "Treni 41’inci durağı olan 41 plakalı şehrimizde ağırlamaktan mutluluk ve heyecan duyuyoruz. İlimizde projenin amacına uygun bir hava ve kamuoyu oluştu. Umarım 21. yüzyıl insan hakları ve özgürlüklerin gerçekleştiği bir dönem olur" diye konuştu. Hürriyetin değerini bilmek gerektiğini belirten Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise "Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’te bunu yaşıyoruz. Hürriyetin fazla olduğu ülkelerde gelişmişliğin ve kalkınmanın da fazla olduğunu görüyoruz. Bu projeyi gerçekleştiren tüm ekibe teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamdi Kadıoğlu da Hürriyet Gazetesi Sosyal Projelerden Sorumlu Kurumsal İletişim Direktörü Emel Armutçu ve Aile İçi Şiddete Son Kampanya Koordinatörü Neşe Hacısalihoğlu’na ildeki faaliyetleri ve kadın sığınma evleriyle ilgili bilgi verdi. Kocaeli’nde biri 56, diğeri 12 kişilik iki sığınma evi olduğunu anlatan Kadıoğlu, şunları söyledi:

"Bizim ilimizde fazla başvuru yok. Sadece ilimize değil tüm Türkiye’ye hizmet veriyoruz. İstanbul’dan ve Güneydoğu’dan gelenler var. En önemli sorunumuz, bazılarının töre yüzünden takipte olması. Onları korumaya çalışıyoruz. Meslek edindirme kurslarıyla, kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlıyoruz. Ayrıca sokak çocukları ve sokakta çalıştırılan çocuklarla ilgili ciddi çalışmalarımız var."
/images/100/0x0/55eac766f018fbb8f89629fc

İzmit Garı’ndaki karşılama töreni, belediye bandosu ve genç folklorcular sayesinde rengárenk bir gösteriye dönüştü. Törene İzmit’teki sivil toplum örgütleri, Kızılay Şubesi yöneticileri, TEMA Vakfı Kocaeli Temsilciliği, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürlüğü, Marmara depreminin ardından Almanya’nın katkılarıyla yaptırılan Kassel Çocuk Köyü’nün küçük sakinleri de katıldı.

5 bin İzmitliye muhteşem konser

Hürriyet Gazetesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) ortak projesi "Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür" kapsamında Seka Park’ta konser veren Feridun Düzağaç, 5 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Düzağaç, "Bu projeyekatılmaktan çok memnunum. İyi bir konser oldu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!