Treni görmemiş

Güncelleme Tarihi:

Treni görmemiş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2001 00:00


Hasan ÖZBEK- Çetin KESKİNPALA, (DHA)
Haberin Devamı

Hemzemin geçitten geçen minibüsü tren biçti. Minibüsteki 15 kişiden 7'si öldü, 8'i yaralandı. Minibüs şoförü ‘Treni görmedim’ dedi.

ISPARTA'nın Gönen İlçesi'nde halı sahada futbol oynayan gençler, önceki gece 23.30'da Sümer Onur (36) yönetimindeki 32 AZ 219 plakalı minibüse binerek Isparta'daki evlerine gitmek için yola çıktılar. İçinde 15 kişinin bulunduğu minibüs Gönen İlçesi'ndeki hemzemin geçitten geçerken, Isparta'dan İzmir'e giden 32208 sefer sayılı Göller Ekspresi'nin altında kaldı.

3 kişinin durumu ağır

Yaklaşık 50 metre sürüklenen minibüste bulunan Ünal Kaya (26), Hüseyin Gün (25), Mustafa Algül (26), Nuh Kaya (31), Mehmet Serçe (22), Mustafa Demir (31) ve Ali Demir (29) olay yerinde öldüler. Kazada yaralanan minibüs sürücüsü Onur ile Levent Yalçın, Halil Çevik, Ramazan Gencer, Mehmet Tunç, Hasan Dereli, Mehmet Bayındır ve Osman Boyeken Isparta'daki değişik hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındılar. Yaralılardan Hasan Dereli, Mehmet Bayındır ve Osman Boyeken'in hayati tehlikeyi atlatamadıkları açıklandı.

Aniden önüme çıktı

Minibüs sürücüsü Sümer Onur, ‘‘Karanlıkta treni görmedim. Fark ettiğimde ise trenin altında sürükleniyorduk. Hepimiz arkadaşız ve haftada bir gün Gönen'e gidip halı sahada futbol oynuyorduk. Çok üzgünüm’’ dedi. Trenin makinisti İbrahim Yaman ise ‘‘Minibüs aniden önüme çıktı. Fren yaptım ama minibüsü metrelerce sürükledikten sonra durabildim’’ diye üzüntüsünü dile getirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!