Tramvayda 'bombacı' paniği

Güncelleme Tarihi:

Tramvayda bombacı paniği
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2011 17:56

GAZİANTEP’te Belediye Başkanı ve milletvekillerinin, yeni hizmete giren hafif raylı sistemi tanıtımı sırasında tramvay hareket halindeyken önüne tırmanan bir kişi elindeki kabloları göstererek, "Yaklaşmayın patlatırım" tehdidinde bulundu. Eylemcinin tramvayın önüne atlamasıyla kalabalık olan tramvayda büyük panik yaşanırken, eylemci milletvekilleri ve polisler tarafından ikna edilerek indirildi.

Haberin Devamı

Hafif raylı sistemin tanıtımı AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarı, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Asım Güzelbey’in katılımı ile İstasyon Meydanı’nda yapıldı. Milletvekilleri ve Belediye Başkanı vatandaşlarla birlikte tramvaya binerek kent turuna çıktı. Ancak tramvay Gaziantep Valiliği önüne geldiğinde para koleksiyoncusu olduğunu söyleyen Esat Kaplan, bir anda tramvayın önüne atladı. Üstünde bomba olduğunu iddia eden Kaplan, tramvayın ön bölümüne çıkıp elindeki kabloları göstererek, "Yaklaşan olursa patlatırım" tehdidinde bulundu.


Bunun üzerine içerisinde vatandaşların bulunduğu tramvayda büyük bir panik yaşandı. Yol hemen trafiğe kapatılarak çevrede bulunan polisler güvenlik önlemi aldı. Eylem nedeniyle vatandaşlarla birlikte tramvaydan inen milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu, Esat Kaplan’ı ikna etmeye çalıştı. Eylemci Esat Kaplan, "Ben dünyanın en büyük para koleksiyoncusuyum. İl Kültür Müdürlüğü benim koleksiyonuma el koymak istiyor. Kültür, turizm deniliyor ama gidin Kale’nin haline bakın" iddiasında bulundu. Mehmet Erdoğan bir süre eylemci Esat Kaplan’la konuşarak tüm sorunlarının çözüleceğine dair söz verince Kaplan eylemine son verdi ve trenin üzerinden indi. Etkisiz hale getirildikten sonra yanındakilerin, "Üstünde bir şey var mı?" diye sorduğu eylemci, "Ben o kadar aptalmıyım?" diye yanıt verdi. Üzerinden bomba düzeneği süsü verilmiş kablolar çıkan Esat Kaplan ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!