Trakya Gezi Haritası çıktı

Güncelleme Tarihi:

Trakya Gezi Haritası çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2007 21:41

ÇEKÜL Vakfı’nın "Sinan’a Saygı" projesi kapsamında sürdürdüğü "Mimar Sinan Eserleri Gezi Haritaları" serisinin ikincisi olan "Mimar Sinan Eserleri Trakya Gezi Haritası", Atlas Dergisi’nin nisan sayısıyla birlikte dağıtılıyor.

Trakya Gezi Haritası çıktı
Trakya Gezi Haritası’nda, Mimar Sinan’ın ayakta kalmayı başarmış 21 eseri yer alıyor. Bu eserleri, bir hafta sonu gezisiyle tanıyabilirsiniz. ÇEKÜL’ün yıllardan beri Mimar Sinan ve onun yarattıklarının tanıtılması için çalışmasının nedeni, sevmenin ve korumanın ön koşulunun tanımak olması. Tanımanın en basit yolu ise "elimizde ne kaldı?" sorusunun cevabını bulmak, yani bir envanter çalışması. ÇEKÜL Vakfı, yaklaşık 10 yıldır Sinan eserlerinin envanterinin çıkarılması için çaba gösteriyor. Bu çabalar 2007 yılında meyvelerini vermeye başladı. 2007 Şubat ayında "Mimar Sinan Eserleri İstanbul Gezi Haritası" yayımlandı. Harita, Türkiye genelinde 70 bin kişiye ulaştı. Aynı tarihte Sinan eserleri hakkında her türlü ayrıntıyı bulabileceğiniz, bu konulardaki birikiminizi de ekleyerek zenginleştirebileceğiniz bir web sitesi açıldı; www.sinanasaygi.com. Site iki aylık yayını süresince 100 bin kez tıklandı. HARİTADA NELER VAR
/images/100/0x0/567944a9f018fb32748b70b8
<ımg>
Serinin ikinci gezi haritası ise, Sinan’ın Trakya’daki eserlerini tanıtıyor. 21 eserin yer aldığı haritada sadece 3 eser 16. yüzyıl özelliklerini kaybetmiş durumda. Bu harita da, İstanbul Gezi Haritası’nda olduğu gibi, ÇEKÜL Vakfı ve Atlas Dergisi’nin işbirliğiyle hayata geçirildi. Baskısı ise Coca-Cola’nın destekleriyle yapıldı. Haritadaki tüm bilgiler, eş zamanlı olarak www.sinanasaygi.com adresinde de yer alacak. Gezi haritaları serisi, 2007 yılı içinde yayımlanacak olan "Mimar Sinan Eserleri Anadolu Gezi Haritası" ile devam edecek. 2008 yılında ise Balkanlar ve Ortadoğu haritalarının tamamlanması planlanıyor. Trakya Gezi Haritası’nda yer alan eserler şunlar: (Semiz) Ali Paşa Kervansarayı (Çarşısı)-Edirne, Damat Ferhat Paşa Camii-Çatalca, Defterdar Mustafa Paşa Camii-Edirne, Hüsrev Kethüda (Belediye) Hamamı-Çatalca, Kapuağası (Haramidere) Köprüsü-Beylikdüzü, Rüstem Paşa Kervansarayı-Edirne, Rüstem Paşa Külliyesi-Tekirdağ, Semiz (Cedit) Ali Paşa Camii-Babaeski, Semiz Ali Paşa Camii-Marmara Ereğlisi, Tekirdağ, Sokullu Mehmet Paşa Hamamı-Edirne, Sokullu Mehmet Paşa (Alpullu) Köprüsü-Alpullu, Kırklareli, Sokullu Mehmet Paşa (Çorlu) Köprüsü, Sokullu Mehmet Paşa (Lüleburgaz) Köprüsü, Sokullu Mehmet Paşa (Kasım Paşa) Külliyesi-Havsa, Edirne, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi-Lüleburgaz, Kırklareli, Sokullu Mehmet Paşa (Sokullu) Mescidi-Büyükçekmece, Sultan Selim (Selimiye) Külliyesi-Edirne, Sultan Süleyman (Süleymaniye) Kervansarayı, Büyükçekmece, Sultan Süleyman (Büyükçekmece) Köprüsü-Büyükçekmece, Sultan Süleyman (Silivri) Köprüsü-Silivri, Taşlık Mahmut Paşa Camii-Edirne.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!