Trafik magandası kardeşlere müebbet istendi

Güncelleme Tarihi:

Trafik magandası kardeşlere müebbet istendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2010 11:34

ADANA’da trafik tartışması sonucu 23 yaşında Ahmet Yıldırım’ı öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 19 yaşındaki Yunus Koç ile ağabeyi 26 yaşındaki Mehmet Koç için ömürboyu hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

Olay, 10 Mayıs’ta Kenan Evren Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre, 01 J 0124 plakalı özel halk otobüsü şoförü Mehmet Koç ve muavini olarak çalışan kardeşi Yunus Koç, yolu kapattığını iddia ettiği 01 SS 160 plakalı otomobilin sürücüsü 22 yaşındaki Çağatay Güvercin ve beraberindeki Ahmet Yıldırım ile tartışmaya başladı. Olayın kavgaya dönüşmesi üzerine kuaför Ahmet Yıldırım kalbinin üzerinden bıçaklandı. Yaralı Yıldırım, kaldırıldığı hastanede ölürken, olaydan sonra yakalanan 2 kardeş tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, iddianameyi hazırladı. Cinayetin, yol verme ve seyir halinde iken korna çalınması sonucu işlendiği bildirilen iddianamede ‘sanıklardan Mehmet Koç’un Çağatay Güvercin’i silah ve benzeri alet kullanılmadan hafif yaraladığı; Yunus Koç’un bıçakla ölen Ahmet Yıldırım’a vurduğu, Mehmet Koç’un ise demir levye ile vurduğu, maktuldeki yaraların her ikisinin ölümcül nitelikte olup ölüme neden olduğu, olay öncesi yaşanan trafik tartışması ve sonrasında ölen ile arkadaşının bulunduğu araç ile sanıkların önünü kesip küfür ettiği’ vurgulandı.

Cinayet sanığı kardeşlerden Mehmet Koç hakkında ‘kasten adam öldürme’ suçundan ömürboyu, ‘basit yaralama’ suçundan da 5 yıla kadar; Yunus Koç hakkında ise ‘kasten adam öldürme’ suçundan ömür boyu hapsi istendi. Sanık kardeşler, önümüzdeki günlerde Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!