Trafik Haftası ne zaman? İşte tarih bilgisi

Güncelleme Tarihi:

Trafik Haftası ne zaman İşte tarih bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2021 15:53

Trafik Haftası, Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ülke genelinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle her yıl kutlanmaya devam ediyor. Bilinç oluşturmak için organize edilen bu haftanın ne zaman olduğunu merak eden vatandaşlar da detaylı bilgi almak için sorgulama yapıyor. Peki, Trafik Haftası ne zaman?

Haberin Devamı

Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, kamuoyunun trafik güvenliğine yönelik duyarlılığının artırılması ve trafik kazalarının azaltılması amacıyla her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü'', bugünü takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanıyor. İşte, Trafik Haftası hakkında detaylar...

Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında;

Vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik hazırlanan afiş, broşür ve pankartlar, reklam panolarına, billboardlara, ulaşım araçlarına, okullara, kamu kurumları gibi yerlere asılıyor.

Trafik güvenliği konulu spot filmler de LED ekranlarda ve kamu kurum ve kuruluşlarına ait barkovizyon gibi ekranlarda gösteriliyor.

Trafik eğitim parkı bulunan illerde öğrencilere yönelik karayolu trafik güvenliği konusunda uygulamalı trafik eğitimleri veriliyor.

Haberin Devamı

Alışveriş merkezlerine kurulacak geçici trafik eğitim parklarında çocuklar da uygulamalı eğitimler alıyor.

İl ve ilçe merkezlerinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde trafik stantları kurularak trafik güvenliğiyle ilgili mesajların yer aldığı promosyon ürünleri dağıtılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!