Trafik çıldırtıyor

Güncelleme Tarihi:

Trafik çıldırtıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Karayolları yetkililerinin 10 Ekim'de bitirileceğini açıkladığı onarım programı tüm hızıyla sürerken, İstanbullular'ın işe gidiş-dönüş eziyeti de devam ediyor. Haziran başında ilk olarak Gazi Viyadüğü üzerinde çalışmalara başlandı. Asfalt ve genleşme derzi yenileme çalışmaları gerçekleşti. 20 Haziran'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün çevre yolları bağlantı kirişleri değiştirildi. Genleşme derzi değişimi denilen çalışmalar, trafiği felç etmeye yetti. Aynı günlerde Okmeydanı viyadüklerinin her iki yanında ikişer şerit kapatılarak onarım yapıldı, asfalt yenilendi. Çalışmalar bir ay sürdü.

Bu onarımın tamamlanmasından hemen sonra Molla Gürani Viyadüğü eziyeti yaşandı. Temmuz başında başlayan çalışmalar 3 hafta sürdü. Genleşme derzi yenilenen Molla Gürani Viyadüğü'nde trafik aşırı derecede kilitlendiği için asfalt çalışması yapılmadı. Atatürk Köprüsü'nde de temmuz başında gerçekleştirilen onarım, kent trafiğini etkiledi. Çevre yollarından ve Taksim yönünden gelen araçlar, Karaköy'e yönelerek Galata Köprüsü'nü kullandılar. 15 gün süren onarım boyunca, kent trafiği kilitlendi, sürücüler saatlerce direksiyonları başında ter döktüler.

Sürücüler dikkat

Şimdi de Boğaziçi Köprüsü'nün Ortaköy Viyadüğü'nde onarım çalışmaları başladı. Karayolları yetkilileri, sürücüleri 15 gün boyunca, Boğaziçi Köprüsü'nü kulanmamaları konusunda uyardılar. Boğaziçi Köprüsü'nün geliş ve gidişteki 2'şer şeridi 24 saat boyunca araç trafiğine kapalı tutuluyor. Yetkililer, sürücülerden, buradaki çalışma süresince Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü ya da Harem-Sirkeci arasında çalışan araba vapurunu kullanmalarını istediler.

Onarım işkencesi

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü viyadüklerinde onarım çalışmaları haziran ayında başladı. Çalışmalar sırasında 2 şeritten geçit verildi, uzun araç kuyrukları oluştu, İstanbullular çile çekti. Haliç Köprüsü'nde yapılan onarım, bir kez daha bezdirdi. Şimdi de Boğaziçi Köprüsü onarıma alındı. İstanbullular'ın çilelerine her gün bir yenisi ekleniyor. Onarımlar sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!