Trabzon'da maganda kurşunu can aldı

Güncelleme Tarihi:

Trabzonda maganda kurşunu can aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2010 13:21

Trabzon'da, çay ocağı önünde otururken, nereden geldiği belli olmayan kurşun kafasına isabet eden inşaat işçisi öldü.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2 hafta önce memleketi olan Artvin'den inşaatta çalışmak için Trabzon'a gelen tuğla ustası Bayram Çalışan (28) ve aynı inşaatta çalıştığı arkadaşları akşam saatlerinde Trabzonspor'un kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikleri izledikten sonra Değirmendere Mahallesi'nde kaldığı eve gitmek istedi.
Eve gitmeden önce aynı mahalledeki Çömlekçi Caddesi'ndeki bir çay ocağında oturan Çalışan ve arkadaşları bir süre çay içip dinlendi. Ardından çay ocağı işletmecisinden istediği suyu içen Çalışan, bu sırada nereden geldiği belli olmayan bir kurşunun kafasına isabet etmesi nedeniyle yere yığıldı.

Çağrılan ambulans ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine kaldırılan Çalışan, buradaki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Çalışan'ın yanında bulunan inşaat işçisi arkadaşı Hasan Savci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay anında çay ocağında oturduklarını ve liman civarında havai fişekler atıldığını anlattı.

Çalışan'ın bir anda yere yığıldığını anlatan Savci, “Kimse ile bir husumetimiz, tartışmamız ya da kavgamız yok. Kurşunun nereden geldiğini bilmiyoruz, havai fişek ve silah sesleri birbirine karışmıştı. Tamamen maganda kurşunu. Bayram Çalışan çok iyi kalpli, kimse ile husumeti olmayan ve ekmek kavgası veren biriydi. Failin bulunmasını istiyoruz” dedi.

“BAŞKA CANLAR YANMASIN”

Bayram Çalışan'ın ağabeyi Ramazan Çalışan da “Kimse ile bir husumetimiz yok, kardeşimiz çay ocağında oturuyordu. Olay öncesi kimse ile en küçük bir tartışması olmadı. Ben olayı gece saatlerinde Artvin'den duyup geldim. Devletimizin faili bulacağına inanıyoruz. Böyle magandaların başka canlar yakmaması için bir an önce kardeşimi öldürenin yakalanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Polislerce yapılan incelemede de herhangi bir boş kovana rastlanmadığı ve Çalışan'ın başına isabet eden kurşunun “yorgun kurşun” olarak adlandırılan ve uzaktan atıldığı belirtilen bir kurşun olduğu öğrenildi.

Çalışan'ın ölümüne yol açan kişiyi bulmak için başlatılan çalışma kapsamında, çevredeki MOBESE kameraları da incelemeye alındı. Çalışan'ın cenazesinin Artvin'in Yusufeli ilçesi Bostancı köyü Ustalar Mahallesi'nde, yarın toprağa verileceği öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!