Trabzon’da 6 ev yandı

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da 6 ev yandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2010 12:54

TRABZON’un Çarşıbaşı İlçesi'ne bağlı Yavuzköy’de bu sabah çıkan yangında 4 evde ağır, 2 evde hafif hasar meydana geldi. 7 samanlık ve 2 serenderin de tamamen yandığı olaya müdahale etmek isteyen Mehmet Şar düşerek yaralandı.

Yavuzköy Merkez Mahallesi’ndeki yangın bugün saat 05.00 sıralarında başladı. Köylülerin iddiasına göre elektrik direğinden çıkan kıvılcımın Selahattin Şar’a ait samanlığı tutuşturmasıyla başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Çarşıbaşı ve çevre belediyelerden gönderilen itfaiye ekiplerinin bir saat sonra müdahale edebildiği yangını ev sahipleri kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştı. Bu sırada evini alevlerden korumaya çalışan Mehmet Şar, düşerek kolunu kırdı ve yaralandı. Şar, Çarşıbaşı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Saat 09.00 sıralarında kontrol altına alınan yangın sonucunda 4 evde ağır, 2 evde hafif hasar meydana geldi. 7 samanlık ve 2 serenderin tamamen yandığı olayda, 2 büyükbaş hayvan da telef oldu.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, yangının meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu. Vali Kızılcık, yaptığı açıklamada, “Elektrik direğinden çıktığını düşündüğümüz yangın sonucu 4 konut ağır, 2 konut hafif hasar gördü. 2 büyükbaş hayvan telef oldu. Tesellimiz can kaybının olmaması. Zararları telafi edeceğiz. Elektrik sistemindeki arızaların giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

Köylülerden İsmail Erdoğan ise, “Sabah kalktığımızda alevleri gördük. Hava rüzgarlı olunca alevler her yanı sardı. Bazı evlere hortum ve kumla müdahale ettik. Sular akmıyordu. Evlerden bir şey alamadık” diye konuştu.

Yangında evi ve samanlığını kaybeden Selahattin Şar da, “Sabah 05.00 civarında elektrik direğinden çıkan kıvılcım samanlığa ulaştı. Daha önce de 3 kez bu tarz yangınlar meydana gelmişti. O yangınlardan birinde 7 inek telef olmuştu. Rüzgar vardı. Samanlıktan iki katlı serendere sıçradı. Sonra da yandaki eve alevler ulaştı. İtfaiyenin 1 saat sonra gelmesiyle yangına müdahale edildi. İtafiye gelmese mahallenin hepsi yanardı. Depodaki suyun mahalleye bağlantısını sağlarken yanlışlıkla başka bir depoya aktardılar. Bu nedenle sular kesildi. Ama gelecek olan sularla yangın zaten sönmezdi. Tam bir felaket vardı” dedi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!