‘Toz Duman Operasyonu'nda TBMM giriş kartı sahibi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

‘Toz Duman Operasyonunda TBMM giriş kartı sahibi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2006 13:29

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin birlikte yaptığı ‘Toz Duman Operasyonu'nda yakalanan suikast silahları ile eski tarihli TBMM özel giriş kartının da sahibi olduğu belirlenen Mehmet Ruhi Bakioğlu tutuklandı.

Haberin Devamı

Ekiplerin geçen hafta yaptıkları 9 ayrı operasyonda, uyuşturucu madde ticareti yapmak için örgüt kurmak iddiasıyla 50 kişi gözaltına alınırken, zanlılardan 11'i sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Operasyon kapsamında zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda TBMM eski özel giriş kartının yanı sıra, el bombası, dinamit düzenekleri, çeşitli çap ve ebatlarda tabanca ve tüfek ile bunlara ait mermiler, suikast mermileri ve uyuşturucu maddeler ile dövizler ele geçirildi. Operasyon kapsamında ele geçirilen suikast mermileri, el bombası, dinamit ve TBMM giriş kartının Mehmet Ruhi Bakioğlu'na ait olduğu belirlendi.

Şehir dışında olduğu için yakalanamayan Bakioğlu, polisin yaptığı takip sonucu önceki gün yakalanak gözaltına alındı. Sorgulaması tamamlanan Bakioğlu, dün gece geç saatlerde sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, tutuklananların sayısı 12’ye yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!