Toyota'da sorun bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Toyotada sorun bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2010 11:43

İşte dünyanın önde gelen basın organlarının ekonomi alanında bugünkü manşetleri ve öne çıkardıkları haberler

Toyota kullanıcılarının şikayetleri devam ediyor (CNBC) 

 

Japon otomobil üreticisi Toyota yönelik şikayetler, geri çağırılan araçların tamir edilmesinden sonra da devam ediyor.

 

Gaz pedalı sorunu yüzünden ABD’de geri çağırılan araçlarının tamir edilmesine rağmen, sorunun devam ettiğine yönelik şikâyetlerin incelendiği ortaya çıktı.

 

ABD Ulusal Otoban Trafiği Güvenliği Yönetimi (NHTSA) ise Şubat ayının ortasından bu yana Toyota kullanıcılarından kendilerine yapılan şikayetleri değerlendirdiğini ve araç sahipleriyle sorunlar üzerine teker teker görüştüklerini belirtti. Düzenleyici kurumlar ise, suçlamaların henüz kanıtlanamadığını belirtti.

 

NHTSA yöneticisi David Strickland, “kurumun sorunun köküne inip, Toyota’nın sıkıntıları çözmek için ellerinden gelenin en iyisini yapıp yapmadıklarını görmek istiyoruz… Toyota araçlarında aniden beliren hızlanma sorunu tamirden sonra da devam ediyorsa, bunun nedenini öğrenmek istiyoruz” dedi.

 

Son dönemde güvenlik sorunları nedeniyle 8.5 milyon araç geri çağıran Toyota ise konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Haberin Devamı

EKONOMİ BASINI  
BLOOMBERG     
--Yunanistan'ın önlemleri Almanya'ya yeterli gelmedi
Yunanistan'ın borç yükünü azaltmak için almayı planladığı kemer sıkma önlemleri, Almanya'nın bu ülkeye finansal yardım yapmasını sağlamaya yetmedi.

--Citigroup kurtarma için ABD'lilere teşekkür edecek
Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, Citigroup CEO'su Vikram Pandit, 2008'de zor günler geçiren bankaya yapılan devlet yardımını vergileriyle finanse eden ABD'li vatandaşlara, teşekkür etmeyi planlıyor.

CNBC
--ECB teşvikleri geri çekmede küçük adımlar atmaya hazırlanıyor
Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), bugün tarihi dip seviyelerinde bulunan faiz oranlarını aynı seviyede tuttuğunu açıklaması bekleniyor. Bankanın, uygulamada bulunan acil kredi sağlanması önleminden kademeli çıkışıyla ilgili detayları da duyuracağı söyleniyor.

Haberin Devamı

--Toyota sahipleri onarımdan sonra da şikayetçi
ABD'de düzenleyici kurumlar, Toyota'nın geri çağırdığı ve onardığını söylediği hızlanma sorunuyla ilgili 10 yeni şikayeti inceledi.

CNNMONEY
--ABD borsaları hafif geriledi
ABD borsaları Çarşamba günü, bu hafta içinde açıklanacak olan imalat ve istihdam verilerindeki kötü beklentiyle Çarşamba günü hafif geriledi. Dow Jones Sanayi Endeksi günü 10 puanlık kayıpla yüzde 0.1 aşağıda kapattı.

--Mazda da araç geri çağırdı
Mazda, ABD'de satışa sunduğu ve koltuklarında çabuk ısınma problemi yaşanması riski bulunan 12 bin 300 adet CX-9 modelini geri çağırdı.

FORBES
-- Obama Wall Street düzenlemeleri için baskı yapıyor
ABD yönetimi, Çarşamba günü finans kuruluşlarının büyüklüklerine kısıtlama getirme konusundaki çağrısını yinelerken, finans sektörüne yönelik düzenlemelerde tüketicileri dikkate alacaklarını belirtti.

--Avrupa Birliği Yunanistan’ın yeni önlemlerini destekliyor
Avrupa Komisyonu’nun mali işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn, 16 üyesi olan euro bölgesinin Yunanistan’ın Çarşamba günü açıkladığı yeni önlem paketini desteklediğini belirtti ve alınan kararların Euro bölgesinin ekonomik istikrarı açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

MARKETWATCH
--ECB ve BoE'nin faizleri sabit tutması bekleniyor
Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), Perşember günü temkinli duruşunu koruyarak yüzde 1 olan faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor. İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) da aynı şekilde karar alacağı belirtiliyor.

--Çin'in ABD tahvillerine ilgisi şimdilik devam ediyor
Çin'den son gelen verilerin aksine, Çin Merkez Bankası'na yakın kaynaklar, ülkenin elinde tuttuğu ABD tahvillerinin miktarının 2009'un sonunda azalış göstermediğini belirtiyor. Ancak bu, Çin'in ABD tahvillerine olan talebinin devamlı bu şekilde gideceğini göstermiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!