Törende pankart açtılar

Güncelleme Tarihi:

Törende pankart açtılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sarıyer Atıksu Kolektörü'nün temeli törenle atılırken, Baltalimanı halkı da isteklerini bez afişle duyurdu. Halk, bölgedeki ilköğretim okulunun kapanmamasını istedi.

Sarıyer Atıksu Tünel ve Kolektörü'nün temeli törenle atıldı. Mahallelerindeki bu töreni fırsat bilen Baltalimanı Mahallesi halkı, isteklerini duyurdular. Mahalleliler açtıkları bez afişlerde bölgelerindeki Hacı Şalgamcı İlköğretim Okulu'nun yıkılmamasını, su şebekelerinin yenilenmesini talep ettiler.

Törende Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna'nın yanısıra FP milletvekilleri Mehmet Ali Şahin, Temel Karamollaoğlu, Mustafa Baş, Şeref Malkoç, Hüseyin Kansu, Ali Oğuz, Sarıyer Belediye Başkanı ANAP'lı Sedat Özsoy, İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu da katıldı. Evi Boğaz'da olan Rusya Başkonsolosu Stanislav Otaçi de töreni izledi.

Tören alanında Mustafa Sandal, Serdar Ortaç ve Yıldırım Gürses'in şarkılarının çalması dikkat çekti. Konuşmalardan sonra temel, dualarla atıldı. İSKİ Genel Müdürü Eroğlu, Sarıyer Atıksu Tünel ve Kolektörü'nün devreye girmesiyle Boğaz ile Marmara denizinin temizleneceğini söyledi.

Zincirleri kaldırsınlar

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna da ‘‘Paramızı rantiyeye değil şantiyeye akıtıyoruz. İstanbullu'yu yeşilsiz, susuz bırakmayacağız. Trafik sorununu çözeceğiz. Sadece fiziki değil sosyal işlere de el atacağız ve halkımızın sıkıntılarını gidereceğiz’’ dedi. Hükümete de seslenen Gürtuna, ‘‘Arzumuz önümüzdeki engellerin kaldırılmasıdır’’ dedi. ‘‘Para pul istemiyoruz. Biz kaynağımızı buluruz. Yeter ki ayağımızdaki zincirleri kaldırsınlar.’’

7 trilyon 377 milyar lira olan proje, Rumelihisarı ile Rumelikavağı arasındaki alanda denize akarak kirliliğe neden olan atıksuları toplayıcı boru hatları ve tünelden oluşuyor.

Düşünce suçlularına af

Törende Adalet Bakanlığı'nın af tasarısını eleştiren FP Milletvekili Mehmet Ali Şahin, ‘‘Erdoğan affolamayacak. Hasan Celal Güzel affolamayacak. Gazeteci Oral Çalışlar affolamayacak’’ dedi. Öcalan'ın bile adil yargılanabilmesi için Anayasa değişikliği yapıldığını hatırlatan Şahin, ‘‘Bu ülkenin insanları hak ve hürriyetlerin karartılmasını değil önündeki engellerin kaldırılmasını istiyor. Bu güç önünde hiçbir siyasi duramayacaktır’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!