Topbaş: "Tek çamurlu bölge Altınşehir"

Güncelleme Tarihi:

Topbaş: Tek çamurlu bölge Altınşehir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2009 18:07

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Altınşehir ile ilgili açıklamalarına ilişkin, “Bir tek orası kalmıştı, çalışmalarımız hızla sürüyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bunları da çamur çekiyor demek ki. Çamurlu bölgelere doğru gidiyorlar” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kadir Topbaş'ın yerel seçimler öncesinde yaptığı ilçe gezilerine Sarıyer'de devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün ve partisinin Sarıyer Belediye Başkanı Adayı Mehmet Akif Şişmanoğlu ile birlikte ilçeye gelen Topbaş'ın, esnaf ziyaretinde bulunduğu ve bazı vatandaşlarla sohbet ettiği kaydedildi.

Topbaş'ın cadde üzerindeki ayakkabı boyacısına ayakkabılarını boyatarak bir süre sohbet ettiği de ifade edilen açıklamada, gezisi sırasında 75 yaşındaki Nezahat Suyolcu adlı bir kişinin, Topbaş'ın yanına gelerek yanağını okşadığı ve onun için dua ettiğini söylediği ifade edildi.

TOPBAŞ SORULARI CEVAPLANDIRDI

Açıklamada, Sarıyer gezisi sırasında Topbaş'ın gazetecilerin sorularını da yanıtladığı belirtildi.

Buna göre, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Altınşehir ile ilgili sözleri hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine, Topbaş'ın “Altınşehir CHP yönetimi döneminde ortaya çıkmış, en son sorunlu bölgelerden biri. Altyapısını, su, atıksu kanallarını ve doğalgazını tamamlıyoruz. CHP döneminin sıkıntılarını temizlemek bize düşüyor. Bir tek orası kalmıştı, çalışmalarımız hızla sürüyor. Bunları da çamur çekiyor demek ki. Çamurlu bölgelere doğru gidiyorlar” dediği kaydedildi.

Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun “Yılda 80 kilometre metro yapacağım” açıklamasına ilişkin hatırlatma üzerine de Topbaş'ın şu cevabı verdiği belirtildi.
“Yılda 80 kilometre metro yapmak demek yılda 4 milyar dolar demek. 'Bunun kaynağını nereden bulacaksınız' diye sormak lazım. Hayal satarak, 'Şu kadar fakire, dar gelirliye maaş bağlayacağız' diyerek vatandaşların umutlarıyla böyle oynanmaz. Ancak yıllarca hep bunları yaptılar. Hep böyle hayal sattılar. Herkes siyaseti etik kurallara göre yapmalı. Biz göreve geldiğimizde yılda 2,5 kilometre olan metro yapımını 15 kilometreye çıkardık.”

CUMA GÜNÜ METRO AÇILIŞI

Şişhane-Taksim ve 4. Levent-Atatürk Oto Sanayi arasındaki 7,5 kilometrelik metro duraklarını 30 Ocak Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açacaklarını, Darüşşafaka İstasyonu'nu bu yıl içinde bitireceklerini aktaran Topbaş, açıklamada “Seçim çalışmalarının bir düello şeklinde olmasını asla istemiyorum. Yaptığımız işler bizi yeterince anlatıyor ve en doğru kararı İstanbullular sandıkta verecek. Bu bir yarıştır. Bu yarışın sonucu sandıkta ortaya çıkar. Şimdiden herkese hayırlı olsun” dediği kaydedildi.

Açıklamada, polemikle siyaset yapmak istemediğini dile getiren Topbaş'ın şu görüşleri dile getirdiği vurgulandı:
“Herkes kendisinin birikimini, kente katabileceklerini ortaya koyar, düşüncelerini aktarır. Kararı vatandaş verir. Dilara yavrumuzun öldüğü Tavukçu Deresi'nin ıslahından önce dere üzerine yapılan kaçak yapılar onların döneminden kalma. Altyapı yok, hiçbir şey yok. Bunları hep biz İstanbul'da yaşadık. Sayın Kılıçdaroğlu bilmez ki nasıl oldu bunlar. İstanbul ülke özelliğinde bir şehir. Onların döneminden kalan çöp, çamur, çukur temizlendi. Yine onların döneminden kalan kaçak yapılar yıkılarak Tavukçu Deresi'nin ıslahını tamamladık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!