Topbaş’ı isyan ettiren manzara

Güncelleme Tarihi:

Topbaş’ı isyan ettiren manzara
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2005 01:44

Menekşe plajının resmi açılışını kirlilik nedeniyle yapmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ‘İkaz ediyorum. Denize girmenin usulü, adabı var. İç çamaşırlarıyla asla denize girilemez’ dedi.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, kirlilik nedeniyle dün de resmi açılışını yapmadığı 1 kilometre uzunluğundaki Menekşe Plajı’nda, kurt köpekleriyle görev yapan güvenlikçiler, iç çamaşırıyla denize girip güneşlenenleri uyardılar. Başkan Kadir Topbaş ise dün yaptığı açıklamada, ‘Yine ikaz ediyorum; denize girmenin bir usulü, adabı var. Denize girmek sadece ıslanmak değil. Uygun deniz kıyafetleriyle denize girilmeli. İç çamaşırlarıyla asla denize girilemez. Böyle şey olmaz. Çok çirkin görüntüler ortaya çıkıyor’ dedi. Bazı vatandaşların denize girilen bölgelerde mangal yakmalarından da şikayet eden Topbaş, ‘Denize giren insanların ağır yememesi, karpuz ve peynir gibi hafif şeyleri tercih etmeleri gerekir’ diye konuştu.

Geçtiğimiz pazar günü yapılacak resmi açılışı ertelenen Menekşe Plajı’nda dün de yüzlerce kişi, ‘gayri resmi’ olarak denize girdi. Açılışı yapılmayan plajda, kurt köpekli 15 güvenlikçi denize girenleri, ‘Denize girilmesi sağlık açısından sakıncalı’ diye uyarıldılar. Ancak dinleyen olmadı.

Topbaş, plajlarda denizin temiz ya da kirli olduğunu duyurmak için bayrak asmayı planladıklarını söyleyerek, ‘Beyaz bayrakta denize girilebilir, kırmızı bayrak dikildiği zaman ise ‘denize girilemez’ olduğu anlaşılacak’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!