Tomaz kardeşlerden bilimsel fubol

Güncelleme Tarihi:

Tomaz kardeşlerden bilimsel fubol
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2007 12:43

ALMANYA’nın Duisburg kentinde yaşayan elektrik mühendisi Cenk (33) ve fizik mühendisliği öğrencisi Cihan (29) Tomaz kardeşler devrim niteliğini taşıyan yeni buluşlarıyla futbolda yeni bir çığır açtılar. Duisburg doğumlu Zonguldaklı ailenin çocukları Tomaz kardeşler futbol antrenman sistemindeki teknik ve taktik çalışmaları kapsayan farklı tasarım ve düşünce boyutu üzerinde geliştirdikleri sistemle futbolda bir ilki başardılar.

Haberin Devamı

Dünyada ilk kez antrenman statik yazılım tasarımını sanal alanda geliştirdikleri versiyonla otomatikman üç boyutlu dinamik hale getirmeyi başaran Tomaz kardeşler futbolda devrim yaptılar. İki yıldan beri bu alanda bilimsel çalışmalar yapan Tomaz kardeşler yeni buluşlarıyla özellikle Türk futbolunda büyük ilerleme sağlanacağını iddia ediyorlar. Çeşitli takımlarda futbol oynayan ve antrenörlük yapan Cenk’in fikir babası olduğu ve kardeşi Cihan ile birlikte geliştirdiği “3D Soccer Recorder” isimli statik antrenman tasarım çizimi hakkında Tomaz kardeşler şu bilgileri verdiler:

FUTBOLA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

/images/100/0x0/55eb4cb7f018fbb8f8b84f5f

Haberin Devamı

“Futbolda antrenman sistemindeki teknik ve taktik çalışmalarını kapsayan istatistik bilgiler ve kitaplar var. Bu bilgiler ancak iki boyutlu şekliyle futbolculara çizilmiş şekillerle aktarılıyor. Ancak bizim geliştirdiğimiz canlı sanal tasarım çizimi ve üçüncü boyut versiyonu bu güne kadar geliştirilmedi. Biz 2 yıl boyunca bu alanda çalıştık. Daha sonra buluşumuzu Duisburg-Essen Üniversitesi bilişim kürsüsü profesörü Dr. Wolfram Luther’e anlattık. Buluşumuzdan etkilenen profesörle ortak çalışma kararı aldık. Nitekim üniversitede yeni yazılımın diploma tezi olarak programlanmasını üstlenen diploma tezi öğrencisi Michael Bongarts 1.1 not ile diplomasını aldı. Buluşumuzun bilimsel yöntemlerini esas alacak çalışmaları sürdürmemiz için geçtiğimiz yıl eylül ayında Tomaz & Tomaz GbR Akademik Futbol Enstitüsü'nü kurduk. Prof. Dr. Luther, biz ve tezi yapan Michael Bongarts ile yaptığımız yoğun çalışmalar sonucunda futbol dünyasına katkı sağlayacak bir ürün ortaya çıktı.”

BİLİMSEL FUTBOL

Hazırladıkları 3 boyutlu programla yazılı istatistik bilgilerin artık demode olacağını belirten Tomaz kardeşler sözlerini şöyle sürdürdüler:

“Antrenman sırasında bu programımızla teknik heyet oyunculara görüntülü tasarımı bilimsel anlatacaklar. Böylece futbolda kalite artacak. Eksikler aza indirilecek. Örneğin ofsayta düşecek oyuncuya giden bir eksik pasla ofsayt pozisyonu oluşmayacak. Çünkü üçüncü boyutta sahada pozisyon daha net ortaya çıkıyor ve oyuncuların hareket alanı belirginleşiyor. Böylelikle teknik heyetin çalışmaları basitleşecek, antrenman belgeleri kolay arşivleneceği gibi her zaman her yerde tekrar kullanılabilecek. Biz bu buluşumuzun patentini almak için Avrupa Patent Dairesi’ne başvuruda bulunduk. Kısa zamanda patentimizi de alıp pazarlamasını yapacağız. Sadece futbolda değil diğer spor dallarında da bilimi ön plana alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

K-Fut1-4

Haberin Devamı

ÇIĞIR AÇTILAR Duisburg’da yaşayan (soldan) Cenk ve Cihan Tomaz kardeşlerin antrenman sistemlerini teknik ve taktik çalışmalarını kapsayan görüntülü üç boyutlu eksende hazırlanan sanal programla futbolda çığır açtılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!