Tolon bir numaralı sanık

Güncelleme Tarihi:

Tolon bir numaralı sanık
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 09, 2012 00:00

Malatya’daki Zirve Yayınevi katliamı ile ilgili ek iddianame mahkemeye sunuldu.

1 numaralı şüpheli olarak gösterilen emekli Orgeneral Tolon’un 2 kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapsi isteniyor. Zirve ile Dink ve Rahip Santoro cinayetlerinin ‘Kafes Eylem Planı’ çerçevesinde yapıldığı belirtiliyor.Â

MALATYA’daki Zirve Yayınevi katliamı ile ilgili özel yetkili savcılığın hazırladığı ek iddianame tamamlandı. Hazırlanan ek iddianamede 1 numaralı şüpheli olarak Ergenekon Davası tutuklusu emekli Orgeneral Hurşit Tolon gösteriliyor.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoy’un hazırladığı 761 sayfalık toplam 19 sanıklı iddianameyi, Malatya Özel Yetkili 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. İddianamede bir numara olarak belirtilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve bazı şüpheliler hakkında 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiği öğrenildi.

Örgüt yöneticiliği

İddianamede emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ve Binbaşı Haydar Yeşil, “terör örgütü yöneticiliği’ ile suçlanıyor. İddianamede Zirve Yayınevi cinayeti ile Hrant Dink ve Rahip Santoro cinayetlerinin ’Kafes Eylem Planı’ çerçevesinde yapıldığı değerlendiriliyor. Malatya Özel Yetkili 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin, ek iddianameyi kabul etmesi halinde 18 Haziran’da yapılacak duruşmanın seyrinin değişmesi bekleniyor.

3 kişi öldürülmüştü

Malatya’da 18 Nisan 2007’de Zirve Yayınevi’nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüştü. Zirve Yayınevi cinayetleriyle ilgili açılan mevcut davada, Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Salih Gürler, Varol Bülent Aral tutuklu, Hüseyin Yelki, Kürşat Kocadağ ve Mehmet Gökçe tutuksuz yargılanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!