TOKİ'nin konut projesine yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

TOKİnin konut projesine yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2007 18:18

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından “Alt Gelir Grubu Konut Projesi” kapsamında Tuzla'da yapılan 660 konut için ilk gün 10 bin başvuru formu dağıtıldı.

Konuya ilişkin bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, alt gelir grubuna yönelik başlatılan projeden faydalanmak için başvuruların ilk gününde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.

Demirci, proje kapsamında başvuru ve şartlarına ilişkin daha önce duyurularda bulunduklarını, ancak başvuru formu elde etmeden ve şartları öğrenmeden vatandaşların müracaatta bulunmaları dolayısıyla sıkıntılar yaşandığını belirtti.
Başvuruların 31 Mayıs 2007'de sona ereceğini hatırlatan Demirci, ilk gün 10 bin başvuru formu dağıttıklarını, başvuru formlarını dolduran ve şartları yerine getiren 300'ün üzerinde de müracaat kabul ettiklerini bildirdi.Demirci, şunları söyledi: “Başvuru, sanırım vatandaşlar tarafından sadece 1 gün olarak algılandı. Ancak, biz buna hazırdık. Kayıt büromuz oluşturulmuştu. Vatandaşlar, başvuru şartları konusunda bilgi edinmeden geldiler. Dolayısıyla form almalarında problem yaşandı. Bu projeden alt gelir grubu içinde yer alan herkes faydalanabilir. İlk etapta 660 konut az gelebilir, ancak TOKİ ile ilerisi için Tuzla'da toplam 5 bin konutluk protokolumuz daha var. Ayrıca, yakın bir zamanda 1000 konutluk projenin daha başvurularını alacağız. Onun için vatandaşlarımızın '660 konuttan bana çıkan olmadı' diye endişeye düşmesine gerek yok.”

Demirci, belediyeye başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların, bilgi için “tuzla.bel.tr” internet sitesinden yararlanabileceklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!