TOKİ İstanbul kura tarihi belli oldu mu? 100 bin konut projesi TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?

Güncelleme Tarihi:

TOKİ İstanbul kura tarihi belli oldu mu 100 bin konut projesi TOKİ kuraları ne zaman çekilecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2020 17:05

Başvuruları alınan TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kapsamında çekiliş tarihi için geri sayım devam ediyor. E devlet sisteminden başvurularını yapan vatandaşlar, TOKİ kura çekimi için resmi makamlardan yapılacak açıklamayı heyecanla bekliyor. Noter huzurunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde yapılacak olan TOKİ çekilişlerine göre isim listesi kurumun internet sitesinden duyurulacak. Peki, TOKİ İstanbul kura tarihi belli oldu mu? 100 bin konut projesi TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?

Haberin Devamı

Türkiye’nin dört bir yanında binlerce kişinin başvurduğu TOKİ sosyal konut başvuru sürecinin üzerinden günler geçti. 1 milyonun üzerinde başvurunun yapıldığı TOKİ sosyal konutları, hak sahibi kura çekilişiyle dağıtılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresinin (TOKİ), sosyal medya hesaplarına geçen yıl gelen sorulardan il bazında en çok merak edileni İstanbul'daki yeni projeler ve satış detayları oldu. Peki, TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? TOKİ İstanbul kura tarihi belli oldu mu?

TOKİ'nin dar gelirliler için başlattığı sosyal konut kampanyasına başvuruda bulunan vatandaşların gözü kulağı kura tarihinde. Başvuru sahipleri arasında “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekilecek. Vatandaşlar projeye başvuru için 500 ila 1000 lira değişen oranda ücret ödemişti. Kura sonrası hak kazanamayanlar ödediği parayı geri alabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada kuraların şubat ayı içerisinde çekileceğini bildirmişti. TOKİ kura çekiliş tarihinin ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

EN DÜŞÜK TAKSİT 894 LİRA

TOKİ tarafından 7 coğrafi bölgeye göre farklı mimari özelliklerde 81 ilde yapılacak sosyal konutlar, 140 bin ile 210 bin lira arasında değişen fiyatlarda satılacak.

2+1 konutlar 894 lira, 3+1'ler ise 1.022 liradan başlayan taksitlerle satılacak. 2+1'ler için 500 lira, 3+1'ler için ise 1.000 lira başvuru bedeli alınacak. Taksit ödemeleri sözleşme tarihini takip eden ay itibarıyla başlatılacak.

EN FAZLA KONUT İSTANBUL'DA

Sosyal konut hamlesinde en büyük payı alan İstanbul'da 10 bin konut inşa edilecek.

İstanbul'dan sonra en fazla konut 5 bin 200 adetle Gaziantep'te yapılacak. Ankara ve Konya'da 4 bin, Balikesir, Denizli, İzmir . ve Şanlıurfa'da 3 bin 500, Bursa'da 3 bin 200, Kocaeli, Kayseri ve Eskişehir'de 3 bin sosyal konut hayata geçecek.

BAKMADAN GEÇME!