TOKİ: G.Saray'la şartlarda anlaşırsak Riva'ya 1000 villa yapacağız

Güncelleme Tarihi:

TOKİ: G.Sarayla şartlarda anlaşırsak Rivaya 1000 villa yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2005 18:01

Galatasaray Olağanüstü Genel Kurulu'nda oluşturulan Riva Projesi İnceleme Komisyonu ile toplantı yapan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iştiraki Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, şirket olarak komisyona kendilerini anlattıklarını ve oluşturulacak model üzerinde görüşme yaptıklarını söyledi.

Yaklaşık 1.5 saat süren toplantının ardından bir açıklama yapan Yetgin, komisyon ile ilk görüşmelerini yaptıklarını kaydederek, ”Şirket olarak Galatasaray camiasının sahip olduğu bu araziye ilgi duyuyoruz. Komisyon gerekli değerlendirmeleri yapacak ve tekrar biraraya geleceğiz. Şirket olarak operasyonlarımızı, uyguladığımız modelin ne olduğunu komisyonla paylaştık, kendimizi anlattık, sorularını cevaplamaya çalıştık. Değerlendirme sonrasında tekrar buluşacağız” dedi.

Feyzullah Yetgin, bu projeye ilgi duyduklarını ve şartlarda anlaşmaları halinde Riva bölgesinde Galatasaray camiası ile 1000 villa yapacaklarını ifade etti.

Görüşmelerde rakam konuşmadıklarını dile getiren Yetgin, “Bu toplantıda teklifimiz olmadı, model üzerinde görüştük. Her iki taraf da fizibilite çalışması yaptırıp, onun üzerine gerekli sözleşme şartlarını meydana getirecek. Komisyon önümüzdeki ay içinde bize dönecek. Bu, en kısa sürede olacak” ifadesini kullandı.

TOKİ olarak şu ana kadar 153 bin konuta imza attıklarını anlatan Yetgin, “TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar yönetiminde çok sayıda projeyi gerçekleştiriyoruz. Benzer projeleri gelir paylaşımı modeli ile Galatasaray arsası üzerine yapmayı düşünüyoruz. Şu anda bu projenin getirisinden bahsedemeyiz. Fizibilite çalışması yapılacak, ancak ihalede piyasada oluşan fiyat gerçek fiyattır, o fiyat üzerinden paylaşım sağlanacak” diyerek sözlerini tamamladı.
Toplantıda, komisyon ile görüşmeye Emlak Gayrimenkul Yatırım ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ertan Yetim, yönetim kurulu üyeleri Vedat Demiröz ve Veysel Ekmen de yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!