Tokat'ta büyük "Kene" operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Tokatta büyük Kene operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2008 17:03

Tokat'ta jandarma ekiplerince düzenlenen, “Kene-05” adı verilen operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 13'ü savcılığa sevk edildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince dün il merkezi ile Pazar ve Erbaa ilçelerinde düzenlenen operasyonda, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarını işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 19 kamu görevlisinden 13'ü, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Tokat Cevdet Aykan Devlet Hastanesine götürüldü.

Zanlılar, hastanedeki işlemlerin ardından Tokat Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Bu arada, operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 kişiden Tokat Orman İşletme Müdürü H.E. ile 5 personelin, jandarmada ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Tokat'ta dün düzenlenen operasyonda, Orman İşletme Müdürü H.E. ile müdürlükte görev yapan yönetici ve memurlardan oluşan toplam 19 kişi gözaltına alınmıştı.

Tokat il merkezi ve ilçelerinde devlet ormanlarından domates tarlalarında kullanılmak üzere sırık, evlerde kışlık yakacak olarak kullanılmak üzere odun, il ve ilçe merkezlerindeki ticari işletmelere satılmak üzere odun kömürü temini için izinsiz kesim yapılmasına göz yumdukları ileri sürülen zanlıların devlet ormanına ait arazide vatandaşların tarla açmasına müsaade ettikleri, ormanda tahribat yapan kişilere menfaat karşılığında göz yumdukları iddia edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!