Tokat, açılıma karşı PKK provokasyonu

Güncelleme Tarihi:

Tokat, açılıma karşı PKK provokasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Tokat-Reşadiye’de 7 askerin şehit olduğu saldırıyı, “Açılıma yönelik PKK provokasyonu, sabotajı” olarak niteledi.

Erdoğan, dünkü bütçe konuşmasında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kendilerine yönelik, “Reşadiye saldırısını PKK’nın gerçekleştirdiğini söyleyemedikleri, spekülasyon ürettiklerini” iddiasında bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Devlet ve hükümet delilsiz konuşmaz

“Devlet yönetim bir ciddiyet gerektirir. Devlet ve hükümet aklına estiğini konuşmaz. Tespitini yapmadan, delillerini bulmadan konuşmaz. Zira ülkede bir tane terör örgütü yok. Terör örgütünün, farklı isimlerdeki terör örgütleriyle de işbirliği ve dayanışma içinde uyguladığı terör de var. Bunları tespit ederek açıklamaktır aslolan. Saldırıyı terör örgütü üstlenmiştir. Burada spekülasyonlara fırsat vermeden terör örgütünün üstlendiği gibi bizler de aynı şekilde terör örgütünün reklamını, propagandasını yapar gibi ismini zikretmeyi kendi devlet ciddiyetimizle uyumlu bulmuyoruz. Daha önce de söylediğim gibi Reşadiye saldırısı bir provakasyondur. Açılıma yönelik bir PKK provakasyonudur. Milli birlik ve kardeşlik sürecine yönelik terör örgütünün sabotajıdır. Bunu bile saptıran bir anlayış, yanlış muhalefet tarzının somut bir örneğidir.”

Her ölüm erken ölümdür. Hele gençlerin ölümü tahammül edilemeyecek, kendi haline bırakılamayacak, görmezden gelinemeyecek kadar acıdır, trajiktir. Statüko devam edemez. Gençler göz göre göre ölüme gönderilemez. Biz bu meydanı teröre, terör yandaşlarına, terörün akıtığı kandan beslenenlere, vampirlere teslim etmeyeceğiz. Ülkenin kaderini teröre teslim etmeyeceğiz, ülkenin kaderinin terör ekseninde çizilmesine müsaade etmeyeceğiz. Süreci sabote etmek, provoke etmek, tahrik etmek kime ne sağlar. Diyorlar ki ülkeyi geriyorsunuz, ülkeyi bölüyorsunuz. Peki üç aydır attığımız hangi adım, açılım sürecinin hangi başlığı ülkeyi geriyor, bölüyor? Attığımız hangi adıma alternatif ürettiniz? Milli birlik ve kardeşlik süreci? İnsan bu kavrama bile saygı duyar. Bu kavramı duyduğunuz zaman bile hopluyorsunuz. Lügatınızda kardeşlik yok.

Doğru yolda olduğumuzu gösterir

Bir zamanlar CHP ve MHP ruh ikizi demiştim çok alındınız. Şimdi bakıyorum, DTP’nin uç eleştirilerinin benzerin MHP yapıyor. DTP, PKK’nın muhatap alınmamasını, müzakere yapılmamasını eleştiriyor. MHP; PKK’nın muhatap alındığını, müzakere edildiğini söylüyor. DTP, PKK’nın tasfiye edilmeye çalışıldığını, MHP, PKK’nın meşrulaştırılmaya çalışıldığını söylüyor. DTP; PKK ve DTP’nin taleplerine sırt dönüldüğünü, ciddiye alınmadığını, devre dışı bırakıldığını, MHP, PKK ve DTP’ye taviz verildiğin söylüyor. İki tarafın söylemleri bile hükümetin gerçekte ne yaptığını ve ne yapmadığını ortaya koyduğu gibi, hükümetin ne kadar doğru bir yolda olduğunu da gösteriyor.

Askerin şevkini kırıyorsunuz

Terörle mücadele edilmiyor diye bu ülkenin askerine, polisine, jandarmasına, korucularına haksızlık, insafsızlık ediyorsunuz. Terörle mücadelede onların şevkini siz kırıyorsunuz. Ben her zaman askerimize de emniyet teşkilatımıza da ne ihtiyacınız varsa bize söyleyin, a’dan z’ye yapmaya hazırız diyoruz, onlar da her zaman bize ne istediysek aldık demişlerdir.

Askerimiz polisimiz nerede biz oradayız

Defalarca sınır ötesi operasyon yapıldı, hala yapılıyor, bu konudaki kararlılığımız sürüyor. Terör cephesi silahını bırakmadığı sürece askerimiz de, polisimiz de operasyonlarına son vermeyecektir, vermez. Askerimiz, polisimiz nerede biz de oradayız, ama siz yoksunuz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!