Tiyatrocuların hırsız protestosu

Güncelleme Tarihi:

Tiyatrocuların hırsız protestosu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2005 14:21

İzmir'de evlerine hırsız giren 3K Tiyatrosu oyuncuları kapılarına astıkları afişlerle durumu protesto ettiler.

Haberin Devamı

3K Tiyatrosu'nun Yönetmeni Şıh Ali Yalçıner, yaptığı yazılı açıklamada, tümü öğrenci olan oyuncuların kaldıkları Bornova İlçesi Ankara Caddesi'ndeki dairelerinin çelik kapısının, 5 gün arayla 2 kez kırıldığını ve “Leptopuma Virüs Girdi Depremsiyondayım” isimli tiyatro oyununun, tüm teknik donanımıyla oyunla ilgili çalışmaların kayıtlı olduğu dizüstü bilgisayarın çalındığını ifade etti.

Çalınanların maddi değerinden çok, oyuncuların psikolojisinin ve motivasyonunun bozulmasına üzüldüğünü bildiren Yalçıner, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi son sınıf öğrencisi oyuncuların, bu olaydan sonra evde kalamadıklarını belirtti.

Oyuncular da evlerinin kapılarına astıkları, Devlet Tiyatrosu'nca sahnelenen “Hoş Geldin Amerika İzlemenizi İstiyorum” oyunun afişinin üstüne “Leptop Yok Para Yok” “Hırsızlar! İçerde Sadece İnsan Kaldı”, “Tiyatrocular Fakirdi Sayenizde Fakirin Fakiriyiz” yazarak, durumu protesto ettiler.
Yalçıner, ayrıca 22-27 Aralık'ta Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahneleyecekleri “Promethia” oyununa, hırsızları da davet ederek olaya tepkisini gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!