TİVOLİ meydan savaşı

Güncelleme Tarihi:

TİVOLİ meydan savaşı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

OLAYLARI YİNE HOLİGANLAR BAŞLATTI

UEFA final maçından bir gece önce Türkve İngiliz taraftarlar arasında çıkan olaylardan sonra, dün maça saatler kala Kopenhag'ın ünlü Tivoli Meydanı yine savaş alanına döndü. Alkollü İngiliz taraftarlar, Galatasaraylılara saldırınca olaylar çığrından çıktı.

ÖNCEKİ gece çıkan olaylara rağmen tamamen etkisiz kalan Kopenhag polisi, holiganların Türklere saldırmasından ve olaylar iyice çığrından çıktıktan sonra meydana gelebildi. İngiliz taraftarlar Türk televizyon ekiplerine saldırırken meydana gelen polis, göz yaşartıcı bomba atarak kalabalığı dağıttı.

YARDIM EDİYORLARDI

Dün öğleden sonra meydana gelen olaylar, bir trafik kazası üzerine patlak verdi. Meydanın çevresindeki caddeden geçen bir otomobil Arsenalli bir taraftara çarptı. Yere düşen taraftara yardım etmek isteyen Galatasaraylılar, olay yerine gitti. Kazayı görmeyen diğer Arsenal taraftarları ise yerde yatan İngilizin Türkler tarafından dövüldüğünü sanarak saldırıya geçtiler. Bunun üzerine olaylar çığrından çıktı.

GÖZYAŞARTICI BOMBA

İngiliz taraftarların trafik levhalarını sökerek Türklere saldırdıkları görüldü. Olayların hızlı bir şekilde alevlenmesi üzerine kavgacılara müdahale eden Kopenhag polisi, ilk kez göz yaşartıcı gaz kullandı. Kavga eden gruplar ancak bu şekilde etkisiz hale getirildi. Kavgacıların dağılmasından sonra aralarında Türklerin bulunduğu çok sayıda genç tedavi için hastaneye götürüldü. Olaylarda biri Türk ikisi İngiliz üç kişinin bıçakla yaralandığı açıklandı. Öte yandan, İngiliz SKY TV de olayların büyümesine Danimarka polisinin rahatlığının yol açtığını savundu.

Holigan şiddetinden gazeteciler de nasibini aldı. İngiliz taraftarlar CNN Türk'ün canlı yayın ekibine saldırdı. Saldırıda kameraman Hakan Tarhan yaralanırken, olayları dağıtmak isteyen polisin attığı gözyaşartıcı bomba Türk gazetecileri olumsuz etkiledi.

ACIMASIZCA VURDULAR

İngiliz taraftarların alkollü olması, olayların daha da büyümesine neden oldu. Tivoli Meydanı'ndaki kafe ve restoranların iskemlelerini, trafik tabelalarını sökerek Türk taraftarlara saldıran İngilizler, dostluk ortamı içindeki Kopenhag'ı arenaya çevirdiler. Gafil avladıkları Galatasaray taraftarlarına ellerine geçirdikleri her nesneyle vurdular. Daha sonra Türk taraftarların da İngilizlere misillemede bulundukları görüldü.

BASINA DA SALDIRDILAR

İngiliz holiganların yarattığı şiddet, Danimarka'nın başkentini cehenneme çevirdi. Holiganlar, alkollü oldukları için polislerle de çatkıştılar. Olaylara müdahale etmekte yetersiz kalan Danimarka polisi, holiganları güçlükle engelleyebildi.

Haberin Devamı

Tivoli meydanı'ndaki kavgada İngiliz holiganlar, ‘‘Türk’’ olan her şeye büyük bir nefretle saldırdılar. Meydandaki CNN Türk ekibi başta olmak üzere birçok Türk gazeteci holiganların hedefi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!