Tıbbi malzeme isteniyor

Güncelleme Tarihi:

Tıbbi malzeme isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Acil olarak sağlanması gereken malzemeler arasında tetanoz ve kangren serumlarının yanısıra ameliyat masası, narkoz, hemodiyaliz makinesi gibi cihazlar da yeralıyor. Değirmendere Sahra Hastanesi'ne birer doktor ve hemşire aranıyor.

Valilik, enkaz altında canlı bulunup bulunmadığını anlamak için çok acil termal kameralara ihtiyaç olduğunu bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ise yatak, battaniye, naylon branda ve un ihtiyacı olduğu belirtildi.

İstanbul Valililiği'nin açıklamasında sıraladığı deprem bölgelerinin acil ihtiyaç duyduğu maddeler şöyle: Termal kamera , cerrahi set, tetanos serumu, gazlı kangren serumu, yılan-akrep serumu, solunum cihazı, seyyar duş kabini, klor tableti, soğuk zincirde nakledilecek ilaçlar için kap, dumanlama sırt motoru, sırt tipi pulvarizatör, çöp torbası, ameliyat lambası, ameliyat masası, anestezi (narkoz) cihazı, seyyar mutfak, hemodiyaliz cihazı, jeneratör, toz kireç, deterjan, antiseptik madde, vidanjör, seyyar tuvalet, çöp kamyonu, aşı, giyecek, iç çamaşırı, hijyenik ped, çocuk maması, ceset torbası, çocuk bezi, bebek maması, dondurulmuş gıda, dayanıklı gıda ve konserve.

Deprem bölgelerine yardımda bulunmak amacıyla 26 sivil toplum kuruluşunca oluşturulan ‘Deprem İçin Sivil Koordinasyon Merkezi’ne, afet bölgelerinden acil ihtiyaç listeleri geldi. İstenenler arasında jeneratör, çadır, soğutmalı kamyon ve kamyonet, bebek maması ve bezi, hijyenik kadın bağı, megafon, ayaklı sedye, seyyar tuvalet, dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları, cep telefon kartları ve battaniyelerin yanı sıra çeşitli ilaçlar da yer alıyor.

Çadırkent çadır istiyor

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce deprem bölgelerinde başlatılan çadırkent kurma çalışmalarının sürdüğü belirtilerek, 1000 çadıra daha ihtiyaç duyulduğu ve bu konuda yardımda bulunmak isteyenlerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kriz Merkezi’nin 0 212 512 55 00 (Dahili 400-401) telefonlarına başvurabilecekleri bildirildi.

Değirmendere Sahra Hastanesi’nin de, ishal için tuz, şeker solüsyonu, antidiamenik ishal ilacı, torimid, kloramfecikol, tetrasiklin, tetanoz aşısı, musluklu su bidonu, 1 doktor, 1 hemşire ve bir sağlık memuruna ihtiyacı olduğu bildirildi. Yardım etmek isteyenler 0212 245 56 02-03, 0212 292 68 23 numaralı telefonları arayabilecekler.

Psikolog aranıyor

Bu arada valilik bünyesinde kurulu Gönüllüler Grubu’nda görev almak isteyen sosyoloji, psikoloji, halkla ilişkiler eğitimi almış öğrenciler arandığı bildirildi. Yapılan açıklamaya göre, deprem bölgelerindeki halka sosyal hizmetler alanında hizmet verecek gruba katılmak isteyenlerin, 0 212 520 28 34 numaralı telefona başvurmaları istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!