'Tıbben saÄŸlam' mahkum kanserden öldü

Güncelleme Tarihi:

Tıbben sağlam mahkum kanserden öldü
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 02, 2004 11:38

Ankara Numune Hastanesi'nin "sağlam" raporu verdiği 71 yaşındaki mahkum Mehmet Yurdakul, 2 ay sonra yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Zile M Tipi Cezaevinde hükümlü olan 71 yaşındaki Mehmet Yurdakul, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali nedeniyle "affını" istedi.

 

Mehmet Yurdakul'un oğlu Ali Yurdakul, Cumhurbaşkanlığı'na yazdığı 11 Haziran 2003 tarihli dilekçesinde babasının akciğer kanseri olduğunu belirterek, cezaevinde bulunmasının sağlığını tehlikeye atacağını kaydetti ve babası için "af" istedi.

 

Mehmet Yurdakul, hastalığının tespiti için Ankara Numune Hastanesi'ne gönderilirken, Yurdakul'u muayene eden Adli Tıp Kurumu, 18 Åžubat 2004 tarihli raporunda Yurdakul'a "saÄŸlam" raporu verdi.Â

 

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ise Zile Cumhuriyet Başsavcılığı'na 29 Mart 2004 tarihinde gönderdiği yazıda, Ankara Numune Hastanesi'nin raporunda Mehmet Yurdakul'un sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali derecesinde bulunmadığının anlaşıldığı belirtildi.

 

Yazıda, "adı geçene halen dileÄŸi konusunda yapılacak bir muamele bulunmadığı"nı bildirildi. Â

 

Mehmet Yurdakul ise 2 Mayıs 2004 tarihinde Ankara Numune Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Yurdakul'un Sezer tarafından "affedilmesine" gerek kalmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!