THK'da garip işten çıkarma

Güncelleme Tarihi:

THKda garip işten çıkarma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Atatürk'ün havacılık sporunun gelişmesi ve gençlere sevdirilmesi için kurduğu Türk Hava Kurumu'nda kıyım yaşanıyor. Kurum, aralarında birçok uluslararası yarışmada dereceye girmiş 16 paraşüt öğretmenini hiçbir gerekçe göstermeden işten attı.

Türk Hava Kurumu, Türkkuşu bünyesindeki 5 kişi için bir süre önce soruşturma başlattı. Soruşturma sırasında diğer paraşüt öğretmenlerinin de ifadelerine başvuruldu. Ancak sonuçta ifadeleri alınan 16 paraşüt öğretmen, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. Çıkarılanlara ‘İhbar öneli ücretleri peşin verilmek suretiyle 22 Nisan 1999 tarihinden geçerli olarak’ son verildiği bildirildi.

Soruları yanıtlamaktan kaçınan THK Genel Sekreteri Mehmet Tiritoğlu, ‘Bir kabahatleri bulunduğu için’ bu kişilerin görevlerine son verildiğini savundu. Ancak Tiritoğlu, ‘Neden tüm tazminatlarının verilerek işten atıldıkları’ sorusuna yanıt veremedi.

ŞAMPİYON PARAŞÜTÇÜLER

İşte işten atılanlardan bazılarının geçmişi:

Haluk Kırcaaliç: DHO stil dünya ikincisi, Özlek Hünakıncı: DHO stil ve hedef dalında gençler dünya şampiyonu, Nuray Avcu: 1993 Balkan şampiyonasında takım hedef ve takım genel klasman 2'nciliği, Çekoslavakya'da yapılan şampiyonada 7'ncilik. 12 yıllık paraşüt öğretmeni, Aynur Uğurlu: Uluslararası yarışmalarda birincilik ve ikincilikleri bulunuyor. Hülya Alkan: DHO test yarışmasında üçüncülük aldı, Vedat Süer: Havadan naklen yayın yapabilen hava kameramanı. Mehmet Uçkaç: 9 yıllık paraşütçü ve Avrupa ve DHO organizasyonlarda önemli görevler aldı. Sururi Ertan: 19 yıllık paraşütçü, Ulusal yarışmalarda dereceleri bulunuyor. Neşe Özil: 16 yıllık paraşütçü. A ketogorili ve hakemlik yapıyor, Mahir Çakmak: 14 yıllık paraşütçü, Meryem Akar: Yurtiçi yarışmalarda dereceleri var, Deniz Fırat: 19 yıllık paraşütçü. 680 saat uçuşu bulunuyor. Ömer Aydın: 12 yıllık paraşütçü. Birçok sivil ve askeri kurslarda görev aldı. Gökhan Özkan: 19 yıllık paraşütçü. Birçok sivil ve askeri kurslarda görev aldı. Erdinç Köroğlu: 11 yıllık paraşütçü. Ufuk Akar: 8 yıllık paraşütçü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!