THK, 3'e katladı

Güncelleme Tarihi:

THK, 3e katladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kurban derilerinden elde edilecek gelirin 3 trilyon lirayı aşması beklenen Türk Hava Kurumu, geçen yılın 3 katı bağış aldı. THK Genel Sekreteri Mehmet Tiritoğlu, geçen yıl 740 bin adet deri topladıklarını, bu yıl geçici bilgilere göre 2 milyonu aşkın deri toplayacaklarının saptandığını söyledi.

Türk Hava Kurumu (THK), bu yıl geçici rakamlara göre geçen yılın 3 katı bağış aldı. Kurban derilerinden elde edilecek gelirin 3 trilyon lirayı bulması bekleniyor.

THK Genel Sekreteri Mehmet Tiritoğlu, THK'nın 617 şubesinin 336'sından elde ettikleri geçici bilgilere göre 1 milyon 300 bin adet kurban derisi topladıklarını, tüm şubelerin aldıkları bağışların da bayram sonrasında netleşeceğini söyledi. Tiritoğlu, geçen yıl kurumun topladığı toplam deri sayısının 740 bin adet olduğunu, bu yıl 2 milyonu aşkın deri toplamayı beklediklerini kaydetti.

Kurban derisi fiyatlarının bölgelere göre değiştiğini anlatan Tiritoğlu, Batı bölgelerinde yaklaşık 2.5 milyon lira olan koyun derisinin Karadeniz ve Doğu bölgelerde fiyatının düştüğünü kaydetti.

Tiritoğlu, THK'nın derilerden elde ettiği gelirin masraflar düştükten sonra kalan bölümünün yüzde 25'inin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına, yüzde 15'inin Kızılay, yüzde 15'inin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na, yüzde 5'inin de Diyanet Vakfı'na olmak üzere yüzde 60'ının çeşitli kurum ve vakıflara dağıtılacağını, kalan yüzde 40'ının da THK faaliyetlerinde kullanılacağını bildirdi. Tiritoğlu, ‘‘Bütçemizin yüzde 60'ı eğitim faaliyetlerine ayrılıyor. THK bu yıl sağlayacağı gelirle model uçak, planör, paraşüt, yamaç paraşütü, balon kurslarını sürdürecek. Bu kurslarda kursiyerlerin yemek ve barınma ücretlerini THK karşılıyor’’ dedi.

Tiritoğlu, THK'nın tarımsal ilaçlama ve orman yangınlarında kullanılmak üzere uçak imali projesinde seri üretime geçmeyi planladığını ve kurban derilerinden elde edilen gelirin bir bölümünün de bu iş için kullanılacağını kaydetti. Tiritoğlu, ‘‘Havacılık üniversitesi kurulması için çalışmalarımız sürdürülüyor. Ayrıca, Ankara'da hava trafiği yoğunlaştığı için Antalya Eğitim Merkezi'ni gelişletmeyi planlıyoruz, bu yönde de çalışmalarımız var’’ diye konuştu.

Tiritoğlu, yurtiçi ve dışından 5 binin üzerinde vatandaşın verdiği vekaletle noter huzurunda kurban kesimi yapıldığını, bunların derilerini aldıktan sonra, etlerini TIR'larla Doğu ve Güneydoğu'ya gönderip yoksul halka dağıttıklarını söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!