Thatcher’ın oğlu, petrol karşılığı darbe yapacakmış

Güncelleme Tarihi:

Thatcher’ın oğlu, petrol karşılığı darbe yapacakmış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2004 01:35

Güney Afrika’da tutuklanıp kefaletle serbest bırakılan Mark Thatcher’ın, Ekvator Ginesi’nin petrol gelirinden pay karşılığında, ülkenin İspanya’da sürgünde yaşayan eski lideri Severo Moto’yu darbeyle iş başına getirmeye çalıştığı iddia ediliyor.

BATI Afrika’nın petrol zengini ülkesi Ekvator Ginesi’nde mart ayında başarısız darbe girişimine destek vermekten tutuklanan ve 180 bin dolar kefaletle serbest bırakılıp evinde göz hapsine alınan İngiltere’nin eski başbakanlarından Margareth Thatcher’in oğlu Mark Thatcher’ın suçlu bulunması halinde 20 yıl hapis yatabileceği açıklandı. Mark Thatcher’ın Güney Afrika’dan firar hazırlığında olduğu belirtildi.

60 milyon sterlin servet sahibi olduğu tahmin edilen 51 yaşındaki Mark Thatcher, pijamalarıyla önceki sabah Güney Afrika’nın Cape Town kentinin en şık bölgesi Constantia’daki muhteşem malikanesinde çocukları Michael ve Amanda ile eşi Diane’ya kahvaltı hazırlıyordu. Şafak sökerken özel timler malikaneyi bastı ve Mark Thatcher’ı tutukladı. Firar hazırlığındaki Thatcher’ın dört lüks aracını sattığı, villasını 3.3 milyon dolara satışa çıkardığı ve Amerikan okullarına çocuklarının kaydını yaptırdığı belirlendi.

Thatcher’ın iktidarı döneminde Ortadoğu ve Asya’da karanlık işlere bulaştığı öne sürülen Mark Thatcher, önceki akşam sözcüsü aracılığıyla, masum olduğunu ve darbe girişimiyle ilgisi olmadığını açıkladı. İlk sorgulamasında pasaport ve uçak biletlerini bırakıp 8 Eylül’e kadar kefaleti yatırma sözü veren Thatcher, 25 Kasım’da yeniden hakim karşısına çıkacak.

İngiliz basınındaki haberlere göre Thatcher, Ekvator Ginesi’nin petrol gelirinden pay alma karşılığında, ülkenin İspanya’da sürgünde bulunan eski lideri Severo Moto’yu darbeyle iş başına getirecekti. Darbe girişiminin lideri SAS subayı Simon Mann, bir zamanlar Thatcher’ın komşusuydu. Darbe girişimine karışan Güney Afrikalı silah kaçakçısı Nick du Toit ise Temmuz 2003’te Thatcher ile görüştüklerini, helikopter satın alma peşinde olduğunu itiraf etti.

Düşmanının testisini yiyen diktatörün eline düşebilir

İngiltere’de yayınlanan The Sun Gazetesi, Mark Thatcher’ın iadesini isteyen Ekvator Ginesi’ne gönderilmesi halinde düşmanlarının testislerini yiyen diktatör Teodoro Obiang Nguema’nın eline düşebileceğini ileri sürdü. Mahkumlara işkencenin sıradan bir olay olduğu bu minik ve petrol zengini ülkede Devlet Başkanı Nguema, cinsel güç verdiği inancıyla düşmanlarının testislerini yiyor. Amcası olan eski lideri katleden Nguema, ülkenin 25 yıllık diktatörü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!