TGC: Erdoğan'ın boykot çağrısı hukula bağdaşmıyor

Güncelleme Tarihi:

TGC: Erdoğanın boykot çağrısı hukula bağdaşmıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2008 14:28

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partililerine yaptığı boykot çağrısını demokrasi ve hukukla bağdaştırma olanağı olmadığını” belirtti.

Haberin Devamı

TGC'den yapılan yazılı açıklamada, cemiyet yönetim kurulunun, Başbakan Erdoğan'ın “yayınlarından hoşlanmadığı gazetelerin boykot edilmesi” yönündeki ifadesinin, “Gerçek çok partili dönemde ve Türkiye Büyük Millet Meclisi açıkken yapılmış, bugüne kadar benzeri olmayan bir basın düşmanlığı olarak nitelendirdiği” kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Sorumlu bir Başbakan olarak ifade özgürlüğünü ve çok sesliliği sağlama görevini üstlenmiş olmasına karşın, Sayın Erdoğan'ın partililerine yaptığı boykot çağrısını demokrasi ve hukukla bağdaştırma olanağı yoktur. Benzer çağrıların geçmişte askeri yönetimler döneminde yapılmış olması, tedirginliğimizi daha da
arttırmaktadır. Sayın Başbakanın Türkiye adına Avrupa Birliği'ne ve Avrupa Konseyi'ne verilmiş olan sözleri yerine getireceğine, duygusal bir yaklaşımı tercih ediyor olması da yadırgatıcıdır. Sayın Başbakanın izlediği yöntemin demokrasilerde çıkar yol ve bütünleştirici bir yaklaşım olmadığını kamuoyuna bir kez daha duyururuz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!