Tezkere alacağı gün şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Tezkere alacağı gün şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 23:47

AĞRI’nın Eleşkirt ilçesinde önceki gün şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Hakkı Doğan ile Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde şehit düşen Tankçı Er Suat Surki, dün memleketlerinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Tezkere alacağı gün şehit olan Tankçı Er Suat Surki (21) için Van’ın İpekyolu ilçesinde tören düzenlendi. Törene, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık da katıldı. Surki’nin naaşı, silah arkadaşlarının omzunda Yukarı Norşin Camisi’ne taşındı. Baba Adil Surki ve yakınlarını, Işık ile askerler teskin etmeye çalıştı. Şehidin arkasından “Ağabeyimi götürmesinler” diyerek ağlayan kardeşini, törene katılanlar sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin cenazesi, dualar eşliğinde toprağa verildi. Silah arkadaşları şehit için mezarlıkta saygı atışı yaptı.

Şehit İsmail Hakkı Doğan’ın cenazesi, Mersin’in merkez Mezitli ilçesine bağlı Doğlu Mahallesi’nde bulunan babasının evine getirildi. Mahalle meydanında hazırlanan alandaki cenaze törenine yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Şehidin annesi Emine Doğan yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Kadın polis ve askerler şehidin eşi Rukiye Doğan’ı teselli etti. Mersin Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Doğlu Mahalle Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!