Tetikçiler aynı

Güncelleme Tarihi:

Tetikçiler aynı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Tarsus'ta Mustafa Özkan ve Oktay Bulun'un öldürülmesiyle ilgili olarak geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde ‘‘özel ekip’’ oluşturuldu. Bir yetkili, ‘‘İlk bulgular, cinayetlerin aynı kişiler tarafından işlendiğini gösteriyor’’ dedi.

İÇEL'in Tarsus İlçesi'nde iki öğretmenin art arda öldürülmesinden sonra polis, katilleri yakalamak için özel ekip oluşturdu. Emniyet yetkilileri her iki cinayetin de aynı kişilerce işlendiği kanısında olduklarını belirtiler. Son cinayetin görgü tanığı 19 yaşındaki M.Ç., ‘‘Boğazı kesilen Oktay Hoca, sokağa çıkarak imdat diye bağırıp 2 katili parmağıyla gösteriyordu’’ dedi. Gelişmelerle ilgili olarak bilgi veren üst düzey bir emniyet yetkilisi, 1980'den sonra ilk kez art arda işlenmiş sistematik bir cinayetler zinciriyle karşı karşıya olduklarını belirterek şunları söyledi:

‘‘Mevcut ipuçlarının değerlendirilmesi sonucunda her iki cinayetin de aynı kişilerce işlenmiş olma ihtimali son derece yüksek. Bu iki cinayetin de birbirleriyle bağlantılı olduğuna inanıyoruz. Görgü tanıklarının beyanlarına göre her iki olayda da eşkaller uyuyor. Bizim korkumuz, ortada bir liste varsa, seri cinayetlerin devam etmesi. Bu konuda da geniş önlemler aldık.’’

Yetkili, ‘‘Oktay Bulun'un saldırıya uğramasından 5 dakika sonra ekibimiz oradaydı. Ancak orada bulunan vatandaşlar, saldırganların kaçtığı yönü yanlış söylediler. Bu nedenle iki saldırganı elimizden kaçırdık’’ dedi.

Güvenlik nedeniyle adının açıklanmasını istemeyen olayın görgü tanığı M.Ç. büyük korku içinde, dehşet anını söyle anlattı:

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

‘‘Sabah saat 07.05'ti. Bir ara balkona çıktım. İki kişi apartman bahçesindeki iğde ağacı altında bekliyordu. Saat 07.20'de Oktay Hoca'nın bir eliyle kanlar içindeki boğazını tutup imdat diye bağırdığını gördüm. Sendeleyerek yürüyen Oktay Hoca bir yandan da yaklaşık 10 metre ileride başlarını öne eğerek yürüyen 2 saldırganı gösteriyordu. Saldırganlar soğukkanlılıkla yürüyorlardı. Ardından yandaki bir apartmanın önünde bıraktıkları 2 bisiklete binerek kaçtılar. Ben de hemen aşağıya inip, çevreden yetişenlerle birlikte kanlar içinde öğretmeni hastaneye götürdüm. Saldırganların birinin üzerinde mavi gömlek kot pantolon vardı ve mavi beyaz şapka takıyordu. Diğerini tam göremedim.’’

TOPRAĞA VERİLDİ

Yetkililer 2 saldırganın 20-25 yaşlarında, 1.70-1.80 boylarında olduğunu belirttiler.

Oktay Bulun'un cenazesi, dün Elazığ'ın merkeze bağlı Hal Köyü'nde toprağa verildi. Bu arada öldürülen Mustafa Özkan'ın zaman zaman kendisini çevresine MİT mensubu olarak tanıttığı öğrenildi. Bu arada, Eğitim-Sen Şube Başkanı Kadim Asutay, pazartesi gününden itibaren katiller yakalanıncaya kadar öğretmenlerin yakalarına siyah kurdele takarak derslere gireceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!