Tertemiz alnımı lekeli dudaklarına sürdürmem

Güncelleme Tarihi:

Tertemiz alnımı lekeli dudaklarına sürdürmem
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2011 00:00

Başbakan Erdoğan, Twitter’dan kendisine, “Gemilerle Gazze Limanı’na kadar gidecekseniz seni alnından öpeceğim” diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na “Bu tertemiz alnımı, senin o lekeli dudaklarına sürdürmem. İsraillilere sakla” yanıtını verdi.

Erdoğan, Erciyes Dağı’nda Mirago Del Lago Otel’deki konuşmada şunları söyledi:

İsrail’in avukatı

“İnanın dünyada bizdeki gibi bir muhalefet anlayışını hiçbir ne gelişmiş ülkede ne de gelişmekte olan ülkede göremezsiniz. Ancak geri kalmış ülkelerde görebilirsiniz. Muhalefet hep destekçi olmaya çalışır. İşte şurada son dönemdeki gelişmeyi görüyorsunuz, Anamuhalefet partisinin genel başkanı çıkıyor, İsrail’in avukatlığını yapıyor. Sana mı kaldı bu iş? Bırak, orada zaten Türkiye’ye vurmak isteyen var. Sen de mi aynı şeyi yapıyorsun? Onun avukatlığını yaptığın zaman oylarının artacağını veya sana onun bir güç katacağını mı zannediyorsun? Gazze’ye bizim hücumbotlarımızın gitmesini veya gemilerimizin gitmesini başarabilirsek alnımdan öpecekmiş. Sayın Kılıçdaroğlu biz bu ak alnımızı senin bu lanetli ağızlarına, dudaklarına terk etmeyiz. Zaten senin o öpücüklerine de ihtiyacımız yok, sen onları İsraillilere sakla. Kusura bakma ben bu tertemiz alnımı, senin o lekeli dudaklarına sürdürmem.

Obama cevap veremedi

Orada 9 gencimiz, insanımız şehit ediliyor. Bunlardan bir tanesi Furkan Doğan’ımız Kayserili, içinizden biri. Üstelik Amerikan vatandaşı. 35 mermi bu insanlarımızın vücudunda çıkıyor. 5 tanesi Furkan’dan ve bir tanesi de ne yazık ki, çok çok yakın bir mesafeden, santimlerle söylüyorum, kaşıyla gözü arasında. Ben bunu Amerikan Başkanı sayın Obama’ya da söyledim. ‘Türk olduğu için mi kendi vatandaşınıza sahip çıkmıyorsunuz?’, cevap veremedi. Onun hukukunu da korumak sizin göreviniz değil mi? Biz tabii sonuna kadar bu hukuk mücadelesini sürdüreceğiz.

Zehirli sözler saçıyorlar

MHP’nin Genel Başkanı çıkıyor, ‘Somali ile şurayla burayla uğraşacağına PKK ile uğraş’ diyor. Bunların ne kadar küçük düşündüğünü görebiliyor musunuz? Bizi öyle küçük, kısır bir zihniyetle tanımlamaya Sayın Bahçeli senin gücün yetmez, buna müsaade etmeyiz. Biz PKK ile de mücadelemizi sürdürürüz, ama dışarıda da yardım elimizi, yardım eli uzanmayan kardeşlerimize de uzatırız. Aldığımız terbiye budur, mirasın gereği budur. Türkiye, terörle mücadele ederken de uluslararası arenada cansiperhane hukuk mücadelesi verirken de muhalefet liderlerimiz sağa sola zehirli sözler saçıyorlar.

Tel Aviv’den bakıyorlar

Türkiye’ye Tel Aviv zaviyesinden bakanlar, bu milletle aralarındaki mesafeyi kapatamazlar. Bunlar, Gazze’ye de Kayseri’ye de ne bizim ne şehit Furkan yavrumuzun baktığı yerden bakamazlar. Zaten bakmıyorlar da. Onlar Gazze’ye de Somali’ye de, Suriye’ye, Libya’ya, Türkiye’ye ve dünyaya da ya Tel Aviv üretimi gözlüklerle ya da 1940 model demode fikirlerle bakıyorlar. Aramızdaki fark bu. Her fırsatta Türkiye’yi bunlar küçük düşürmeye çalışıyorlar.

Heykel açıyorlar

Biz Mavi Marmara’nın, Gazze’nin, Hama’nın, Somali’nin hukukunu savunurken onlar Kuşadası’nda bakıyorsunuz kendilerine göre heykel açılışı yapıyor. Onun derdi bu. Aramızdaki fark bu.”

Biz zaten zirvedeyiz

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Erciyes Dağı’nda 250 milyon Euroluk Erciyes Dağı projesi ile ilgili bilgi aldı. Erdoğan günü birlik tesislerini yerinde görmek üzere 2 bin 600 metre yüksekliğindeki Halilin Yurdu ve Sağsakal Mevkii’ne çıktı. Başbakan’a burada, mekanik tesisler gösterildi. Bu arada zirveye doğru fotoğrafını çekmek isteyen foto muhabirine, “Ne yazacaksın” diye soran Erdoğan, “Zirveye tırmanış” yanıtını alınca, “Biz zaten zirvedeyiz” karşılığını verdi. Bunun üzerine de foto muhabiri “Daha yukarıya” dedi.

Trablus’ta cuma namazı kılacak

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Mısır, Tunus ve Libya’yı kapsayan Arap Baharı turuna yarın başlıyor. 12-16 Eylül tarihleri arasındaki turun ilk durağı Mısır olacak. Yarın akşam Mısır’a hareket edecek Erdoğan, 14-15 Eylül’de Tunus’ta, 16 Eylül’de Libya’da olacak. Erdoğan ardından 16 Eylül Cuma günü, çatışmaların ara ara devam ettiği Trablus’a geçecek. Erdoğan’ın muhaliflerin Trablus’u işgalinden sonra adını Şehitler Meydanı olarak değiştirdiği Yeşil Meydan’a geçerek binlerce insanla birlikte cuma namazı kılması ve namaz sonrası halka hitap etmesi planlanıyor. Erdoğan konuşmasında, “Libya’nın geleceğini Libya halkı belirler” mesajı verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!