Teröristlerin alan hâkimiyeti artıyor

Güncelleme Tarihi:

Teröristlerin alan hâkimiyeti artıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2010 00:26

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli terörün alan hâkimiyetini artırdığını ve olaylarda inisiyatif almaya çalıştığını belirterek, “Açılım safsatasının gündeme geldiği andan itibaren terörde bir tırmanış kendini gösterdi” dedi.

Partisinin Bolu İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bahçeli, gazetecilere şunları söyledi: “Açılım safsatasının gündeme geldiği andan itibaren terörde bir tırmanış kendini gösterdi. Emniyet mensubu, Silahlı Kuvvetler’in mensupları mayın patlaması ve karakollar basılmak suretiyle şehit ediliyor. Çok sayıda da askerimiz yaralı. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Buradan iki anlam çıkar; Terör alan hakimiyetini arttırıyor. İkincisi ise olaylarda inisiyatif almaya çalışıyor. TSK’nın karakol lojmanına kadar baskın düzenleyebilmek ise olaydan inisiyatif almak demektir. Yani, ‘Ben terörist olarak Türkiye’de istediğim zaman, istediğim olayı ortaya çıkartırım’ anlamında bir davranıştır. O sebepten dolayı başta iktidar olmak üzere, Türkiye’deki tüm siyasal kurumlar, sivil toplum kuruluşları her gün bir Mehmetçiğin, bir polis kardeşimizin, bir korucunun şehit olduğu bir ortamda güçbirliği yapıp terörün kökünü kazımalıdır.”

Rumeli tarihi rol oynadı

Bahçeli, Rumeli Balkan Federasyonu’nun düzenlediği Büyük Rumeli Buluşması’nda yaptığı konuşmadaysa, “Tarih göstermiştir ki millet olarak yurt tuttuğumuz Rumeli, asırlarca hem zaferlerimize hem de hüzünlerimize ortak olmuştur. Anadolu’nun kaderini tayin eden en önemli güç kaynaklarından birisi de Rumeli olmuş ve Türk Milletinin bugünlere ulaşmasında tarihi rol oynamıştır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!